Populære sporter
All sport
Vis alt

Fikk frysninger midt under Laver Cup-debuten: – Stort øyeblikk

Joakim Miøen

Publisert 25/09/2021 klokken 10:15 GMT+2

Casper Ruud er første skandinav til å delta i Laver Cup. Og han merket fort at det var en stor anledning.

Roger Federer så Casper Ruud vinne i Laver Cup

Foto: Getty Images

– I et år hvor mye har skjedd, og jeg har oppnådd mye, er dette noe av det aller største. Jeg har sett turneringen på TV alle årene, og det er utrolig stort å få være med, sa Ruud om Laver Cup-debuten.
Men midt under Ruuds kamp fredag kveld var det en annen mann som stjal showet. På skjermen dukket nemlig Roger Federer opp, til enorm jubel hos publikum. Det fikk Ruud godt med seg.
– Det var et utrolig stort øyeblikk. Man hørte jubelen når han ble filmet. Jeg fikk frysninger og hårene reiste seg. Selv om man er i kampmodus klarer man ikke å blokke ute sånne ting. Det var veldig gøy. Det var også veldig gøy å få sikre Europas første seier mens han så på. Han har tross alt vært med på å grunnlegge denne turneringen og er veldig involvert. Så det var utrolig stort å vinne den kampen, sa Ruud til Discovery etter kampen.
– Jeg fikk gåsehud på hele kroppen da jeg hørte fansen. Selv om Federer ikke spiller, så føler man det i arenaen. Han bringer en aura som er helt utrolig for tennisen, sa Ruud om opplevelsen på pressekonferansen.
Sett denne?
picture

Dette sa Ruud etter seieren

Stjernelag

I tillegg til Federer på tribunen og Björn Borg på sidelinjen, er det også en rekke stjerner på Europa-laget. Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Andrey Rublev og Matteo Berrettini er Ruud lagkamerater. Alle topp sju på verdensrankingen. En gjeng unge, sultne, fremadstormende tennisspillere. Tennisens «nye generasjon», som de ofte kalles.
De er vanligvis konkurrenter. Nå er de plutselig lagkamerater.
– Det er veldig kult. Vi er en ung gruppe med spillere som er på Europa-laget. Vi har alle kjennskap til hverandre fra før, og det er en morsom gjeng og en god stemning. Vi tuller mye og nyter det bare. Vi lærer hverandre å kjenne litt bedre. Forhåpentligvis er det en god generasjon spillere som jeg kan være en del av i mange år. Det er gøy å være litt venner for en gangs skyld.
Sett denne?
picture

Se høydepunktene: Ruud storspilte mot Opelka

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame