PARIS / OSLO (Eurosport.no):
Eurosport treffer på en smilende og avslappet Roger Federer dagen før kampen alle norske tennis-tilhengere gleder seg til.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06
Sveitseren, med hele 20 Grand Slam-titler og 310 uker på toppen av verdensrankingen på merittlisten, møter altså det norske håpet Casper Ruud i tredje runde av French Open.
– Det er spennende. Dette er ikke første runde, det er dypere inn i turneringen. Spillere kommer ikke dit ved flaks eller hva det måtte være, de må spille bra og slå gode spillere, og vinne seks sett for å komme dit. Jeg respekterer så klart det. I tillegg er han ung, han er sulten og han har ingenting å tape. Det er også en stor kamp for meg, med tanke på å forhåpentlig komme inn i flyten og ikke bli slått ut, så jeg gleder meg til kampen, sier Federer til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter under)
Han begynner å mimre tilbake til tidligere dager når han snakker om møtet med 20-åringen.
– Jeg liker alltid å spille mot den yngre generasjonen, og det får meg til å tenke tilbake på min tid, da jeg var ung og spilte mot Sampras og Agassi eller andre legender innen sporten. Casper har det slik i morgen, så jeg er sikker på at han gleder seg.
– Er dette en spiller du vet mye om?
– Ikke nok, nei, sier Federer, som legger til at han ikke ser mye tennis når han er hjemme, fordi han da foretrekker å tilbringe tid med familien.
Derfor vet han ikke all verden om den norske 20-åringen som venter ham på Suzanne-Lenglen-banen, om lag klokken 13:00 fredag.
– Men jeg har hørt at han er talentfull. Jeg har sett noen få poeng her og der, men jeg har ikke sett hele kamper eller sett han har spilt. Så jeg må definitivt gjøre litt research for å være klar til i morgen.
Hans melding til norske tennis-fans er klar:
– Jeg håper de ser på kampen. Jeg håper de liker den og de bør heie på Casper, ikke meg, sier sveitseren og setter opp et stort smil.
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35