• Se Casper Ruuds kamp mot Jannik Sinner på discovery+
Casper Ruud - Loernzo Sonego 7-6, 4-6, 6-4
Casper Ruud startet meget bra mot torsdagens motstander Lorenzo Sonego i Vienna Open og vant det første settet. I det andre hadde han muligheten til å få et forsprang, men endte opp med å tape settet. Da gikk det en kule varmt for nordmannen.
Erste Bank Open
Casper Ruuds overmann slått ut i Wien
30/10/2021 PÅ 20:07
– Jeg følte at jeg hadde noen sjanser i slutten av andre sett, så glapp det litt. På 4-4 ledet jeg 30-0, men så ble jeg breaket, sier Ruud til Discovery.
Men det var ikke Ruuds egne prestasjoner som gjorde at han i en periode ristet på hodet ute på hardcourten. For tenniskampen holdt høyt nivå.
– Han spilte noen veldig bra poeng, det var frustrerende, og så er det lett å se at man blir frustrert i denne sporten med bare to aktører på banen, fortsetter Ruud.
Men det var flere ting som ga grobunn til irritasjon for Snarøya-mannen. For da Ruud skulle serve for et viktig poeng måtte nordmannen vente. Da skulle nemlig italieneren bort til håndkleet.
– Jeg var klar for å serve, men måtte vente i ti sekunder fordi han skulle bruke håndkleet. Reglene er slik at man skal følge server sitt tempo, men de reglene blir ikke alltid fulgt, sier Ruud.
Til slutt gikk nordmannen bort til dommeren for å få avklart en ting eller to.
– Jeg spurte, men fikk ikke noe svar - da spurte jeg en gang til, for noen av de reglene er litt i grenseland. Heldigvis vant jeg poenget til slutt, sier Ruud.

Se Ruud varte opp med en «tweener»

Ville hjelpe Sinner

I forkant av kampen var Sonego klar på at han ønsket å hjelpe landsmann, og den kommende Ruud-motstanderen, Jannik Sinner ved å enten slå ut Ruud, eller bare slite ham ut. Det forstår 22-åringen godt.
– At han vil hjelpe landsmannen sin ved å enten slå meg eller slite meg ut forstår jeg. Heldigvis er vi nordmenn sterke. Vi ser jo fortsatt på oss selv som vikinger, og det var deilig å ha de ekstra kreftene i dag, fortsetter nordmannen som i skrivende stund er rangert som nummer åtte i verden.
Fredag venter Jannik Sinner i kvartfinalen av Vienna Open. Italieneren er rangert som nummer elleve i verden og har ikke tapt en hardcourt-kamp på over tyve sett.
Sinner slo torsdag Novak i to strake sett.
Erste Bank Open
Roser hverandre før storkamp: – Bare gudene ser hvordan jeg skal slå ham
29/10/2021 PÅ 06:16
Erste Bank Open
Ruud videre etter tett kamp – møter den ellevte beste i verden
28/10/2021 PÅ 16:47