Casper Ruud - Lorenzo Sonego 7-5, 4-6, 6-4
I Vienna Open jakter Casper Ruud poeng for å komme med i ATP Finals i slutten av november. Først ble Lloyd Harris feid av banen, og torsdag stod Lorenzo Sonego for tur.
Erste Bank Open
Casper Ruuds overmann slått ut i Wien
30/10/2021 PÅ 20:07
Casper Ruud startet på best mulig måte mot Sonego på hardcourten i ATP 500-tureringen i Wien. I første servegame hadde Sonego sin fulle hyre med å bare holde seg på bena, og Ruud vant med et blankt game.
Sonego startet sitt servegame bra, og tok til slutt poenget der, men med Ruud-serve på ny ble det nok et blankt game.
Ruud kjempet seg inn i Sonegos servegame, men tapte til slutt, og så overtok italieneren initiativet. For Sonego brøt Ruuds servegame etter at Ruud hadde tatt de tre første, og italieneren gikk da opp i ledelsen 4-3
Men det ville ikke Ruud ha noe av. Etter et par dårlige taktiske valg av Sonego brøt Ruud til slutt serverekken til italieneren og utlignet til 4-4 i et veldig jevnt sett.
Casper Ruud startet bra i det første settet mot Sonego der han vant de tre første servegamene. Italieneren leverte like godt i sine. I Ruuds fjerde servegame brøt Sonego Ruud, men da hevet Ruud nivået. Etter et par dårlige taktiske valg av Sonego brøt Ruud til slutt serverekken til italieneren og utlignet til 4-4 i et veldig jevnt sett.

Spilte seg opp

Så handlet alt om Ruud som etter et meget god sistegame vant det første settet 7-5.
Ruud startet det andre settet som det første med å vinne de tre første servesettene med imponerende spill, men Sonego parerte på sine egne server.
I Sonegos fjerde servegame tok Ruud kontroll på settet, men selv om spilleren fra Snarøya kontrollerte starten av gamet var det italieneren som til slutt spilte seg opp og tok poenget etter vakkert spill.
I Ruuds femte servegame tok Sonego føringen, og italieneren jublet som om han hadde vunnet kampen, da han brøt Ruuds serv og gikk opp i 5-4.
I Sonegos femte servegame avgjorde italieneren det andre settet og vant til slutt 6-4 etter oppløftende spill de siste fire gamene.
I sedvanlig stil vant Ruud det første servegamet i det tredje og avgjørende gamet, men Sonego fortsatte storspillet til Ruuds store frustrasjon.
De to kamphanene fortsatte å følge hverandre gjennom det tredje settet, og etter seks game.I Sonegos fjerde servesett så det ut som at Ruud skulle bryte italieneren. Unggutten gikk opp i 40-15, men så mistet han det og tapte til slutt gamet.
På stillingen 5-4 så brøt Ruud Sonego og vant til slutt 6-4 i det siste settet, og slapp jubelen løs. Det betyr at verdensåtteren er videre i Wien Open.
Ruud skulle møte vinneren av Sinner mot Novak i neste runde. Der var det ingen tvil og Jannik Sinner vant 6-4, 6-2 og har dermed ikke tapt på over tyve sett på hardcourten.
Erste Bank Open
Roser hverandre før storkamp: – Bare gudene ser hvordan jeg skal slå ham
29/10/2021 PÅ 06:16
Erste Bank Open
Ruud frustrert av Sonegos spill: – Enkelt å se
28/10/2021 PÅ 18:11