– Jeg har alltid syntes at det har vært veldig hyggelig å komme hjem til Norge, og det er noe jeg er sikker på at jeg kommer til å fortsette å prioritere, sier Casper Ruud til Discovery da vi møtte verdensåtteren på treningsfeltet i Oslo kort tid før avvreisen til Vienna Open.
Ruud, som sikret sin 50. seier denne sesongen da han vant åpningskampen i Wien tirsdag, har også nylig flyttet inn med samboer og hund i en ny leilighet midt i smørøyet av Oslo.
Erste Bank Open
Casper Ruuds overmann slått ut i Wien
30/10/2021 PÅ 20:07
– Det har vært veldig fint å flytte inn i noe litt større sammen med samboeren min. En hund har det jo også blitt der nå, så det er nok å styre med hjemme. Men det er deilig det, ler Ruud før han fortsetter:
– Det er godt å ha et ordentlig hjem å komme tilbake til etter å ha vært ute på turnering eller treningsturer. Så jeg finner meg vel til rette der og trives godt i den nye «kåken».
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Ruud videre etter to strake sett

Ladet batteriene

Før avreise til den østerrikske hovedstaden fikk Ruud en drøy uke hjemme for å lade batteriene og trene på innendørstennisen.
– Det er veldig naturlig for meg å være hjemme på høsten, når det er innendørsspill og slikt. For da får jeg jo trent innendørs oppe på Oslo Tennisarena. Og så er det deilig å bare få være hjemme og puste litt ut. Ikke minst ladet batteriene, kropp og sinn før man reiser ut igjen, forteller Ruud.
For det har blitt et år uten om det vanlige for nordmannen som så langt i år har tatt hele fem ATP-titler. Tidligere denne måneden passerte også Ruud tidligere verdensener, Roger Federer, og Dominic Thiem på rankingen, da han seilet opp som nummer åtte i verden.
– Det har vært et langt år, og noen dager eller uker så møter man på en liten utladning. Men jeg synes det er gøy å konkurrere og jeg er fortsatt ung og sprek. Derfor har det ikke vært noe problem med å spille mange turneringer, men det er klart at om 10-12 år så kommer jeg nok ikke til å spille like mange turneringer, sier Ruud.
Erste Bank Open
Roser hverandre før storkamp: – Bare gudene ser hvordan jeg skal slå ham
29/10/2021 PÅ 06:16
Erste Bank Open
Ruud frustrert av Sonegos spill: – Enkelt å se
28/10/2021 PÅ 18:11