– For å ha kvalikplassen i egne hender og å slippe å være avhengig av de andre, så tror jeg han trenger en kvartfinaleplass i Paris. Hvis han er heldig, kan det holde før Stockholm, spår Discovery-kommentator Ola Bentzen.
Det nærmer seg slutten på tennissesongen, som rundes av med ATP-sluttspillet i Torino fra 14. til 21. november. Før den tid skal det spilles turneringer i Paris og Stockholm.
Seks av åtte plasser er allerede tatt i sluttspillet. Casper Ruud ligger i front i jakten på de to siste plassene. Totalt fem spillere er med i kampen om disse:
Tennis
Gliser av feriespørsmål: – Det kommer nok noen bilder
I GÅR PÅ 18:10
7. Casper Ruud - 3105 poeng
8. Jannik Sinner - 3015 poeng
9. Hubert Hurkacz - 2965 poeng
10. Cameron Norrie - 2910 poeng
11. Félix Auger-Aliassime - 2430 poeng

– Et sterkt tablå

I Paris kan det tas maksimalt 1000 poeng, mens i Stockholm er det 250 poeng på spill. Mandag vant Cameron Norrie i den første runden av Paris Masters, og dermed har briten allerede dratt til seg en liten slump med poeng. Russiske Aslan Karatsev er ute av Torino-racet etter en tidlig exit i den franske hovedstaden.
– Av de mest aktuelle, så står alle i hver sin kvartfinalebolk på tablået. Jeg tror en kvartfinale kommer til å gjøre veldig mye, for jeg tror ikke at alle de tre andre (Sinner, Hurkacz og Norrie) går dit. Det er et sterkt tablå. Hvis han ryker ut før kvarten, må nok han og et par av de andre spillerne til Stockholm for å sikre den siste plassen, sier Bentzen.
En kvartfinaleplass i Paris Masters gir spillerne 180 poeng totalt.
– I Stockholm handler det om 250 poeng. Casper og Jannik Sinner har jo vunnet en del av disse turneringene tidligere. Du skal nå langt i Paris for å sikre like mye poeng. Mitt tips er at én av de fire greier å sikre seg før Stockholm, så må resten dit, sier Bentzen.
LES OGSÅ: Tror Ruud blir topp fem i verden: – Ingen ønsker å møte han på grus

– Blir mer og mer komplett

Det var knyttet stor spenning til hvordan Ruud kom til å prestere på hardcourten innendørs. I 2019 og 2020 ble det tidlige exiter i Wien, Paris og Stockholm.
I forrige uke i Wien tok han imidlertid seg til kvartfinalen. Der ble Jannik Sinner for sterk. Bentzen er likevel svært imponert over Ruud.
– Jeg synes han har spilt helt strålende. Det er flere hakk opp fra hva jeg husker fra tidligere år innendørs. Vi har sett at han har spilt bra på hjemmebane i Davis Cup, men i disse store ATP-turneringene er det flere hakk opp, sier Bentzen.
– Han har tatt med seg momentum inn i hardcourt-sesongen, etter å ha bygd selvtillit i hele år. Han slipper seg løs og får til spillet sitt på dekkene han tidligere ikke har vært så komfortabel med. Han blir bare en mer og mer komplett spiller. Han er fortsatt ung, så det er ikke så rart at man har hatt noen ting man føler seg mer komfortabel med tidlig i karrieren. Sånn vil det være for de fleste, fortsetter han.
LES OGSÅ: US Open-vinner nekter å avsløre vaksinestatus

– Små marginer

Det var et sterkt felt i Wien, men i Paris er det enda sterkere. Verdensener Novak Djokovic er eksempelvis tilbake etter tapet i US Open-finalen.
– Det er ikke overraskende om Ruud ryker ut tidlig, men det er heller ikke overraskende om han går til en kvartfinale. Det er lov og håpe på en kvartfinale mot Alexander Zverev. Det er imidlertid mer forutsigbare forhold innendørs. Hvis noen har en kjempedag med serven, er det små marginer som kan gjøre at du taper i første runde, eller om du går hele veien til en kvartfinale og er konkurransedyktig der, sier Bentzen.
Nordmannens første utfordring blir kasakhstanske Alexander Bublik. 24-åringen er ranket som nummer 36 i verden og slo Dan Evans.
Det ble en tett duell mellom de to tennisspillerne. Evans hadde god kontroll i det første settet, men Bublik svarte i det andre. I det tredje og avgjørende misbrukte kasakhstaneren da han servet for matchen på stillingen 5-4, men brøt Evans sin serve på første forsøk. Bublik viste ingen nåde i avgjørende game, og tok det blankt.
Discovery snakket med Bentzen før Ruuds motstander var klar, men allerede før Bublik og Evans hadde spilt, var tenniseksperten klar på at 24-åringen kan skape problemer for nordmannen.
– Han går inn der som en ganske klar favoritt, men samtidig frykter jeg litt spillestilen til en som Bublik innendørs. Han kan serve så ekstremt bra. Han er en litt ekkel motstander hvis du ikke har fått spilt deg inn i rytmen. Selv om Casper slår han fire av fem ganger, er jo dette det som passer Bublik best.
Estimert kamptidspunkt for kampen mellom Casper Ruud og Alexander Bublik er klokken 21:00 tirsdag kveld.
Tennis
Reagerte på trommespilling under kampen: – Ble temmelig lei
I GÅR PÅ 17:51
Davis Cup
Forbannet Ruud sikret norsk avansement: – Blir litt hissig utpå der
I GÅR PÅ 17:25