Populære sporter
All sport
Vis alt

Ny utvikling i Rune-Wawrinka-feiden – 19-åringen hylles i dansk media

Joakim Opphus

Oppdatert 14/03/2023 klokken 11:34 GMT+1

Kampene mellom unge Holger Rune og veteranen Stan Wawrinka har utviklet seg til å bli et aldri så lite rivaleri. Etter kampen i Indian Wells har hendelsen når de to skulle takke for kampen fått mye oppmerksomhet både på sosiale medier og i dansk presse.

Rune: – Du har ingenting å si til meg nå?

Det var riktignok sveitseren som kom seirende ut av gårsdagens kamp mot Rune, men det var likevel Rune som fikk satt inn det siste verbale støtet.
Etter kampen da de to konkurrentene takket hverandre for kampen spør en smilende Rune:
– Du har ingenting å si nå?
– Hva vil du at jeg skal si? svarer Wawrinka.
Spørsmålet fra Rune etter tredjerunde-kampen i Indian Wells er et tydelig tilbakeblikk til deres tidligere møtet i Paris Masters i oktober i fjor. Da var det Wawrinka som hadde siste ord etter kampen.
– Mitt tips til deg er å slutte å oppføre deg som en baby på banen. OK? sa sveitseren til Rune og insinuerte at dansken var litt vel sytete og klagende underveis i kampen.
Se video av hendelsen i toppen av saken.

Hylles i Danmark

I det danske mediet B.T.dk hylles 19 år gamle Rune etter ordvekslingen i Indian Wells. Avisens sportskommenator Lasse Vøge mener hendelsen i Indian Wells «ikke vil hjelpe på diva-stempelet som noen tennisfans har klasket på dansken», men han hyller den unge tennisspilleren for at han står opp for seg selv.
– Men jeg synes fortsatt det er jævlig sterkt at han sier nei. Gamle, erfarne Wawrinka viste utrolig lite respekt da han etter nederlaget mot Rune i Paris følte seg tvunget til å trygle den danske tenåringen under håndtrykket ved nettet. Så patetisk det var.
– Så jeg applauderer det faktum at Holger Rune valgte å avsløre hykleriet i ideen om at så lenge Wawrinka vinner, kan vi være gode venner.

Oppgjør mot hatmeldingene

Etter kampen fikk også Rune støtte av Nick Kyrgios. Australieren som også er kjent for sitt temperament skriver i en story på sin Instagram:
«Hahahaha, ja. Alt er greit når du vinner.... typisk. Støtter deg (Holger Rune), min bror».
Kyrgios har tidligere vært frempå og uttrykt et ønske om å spille doubles med den unge dansken i fremtiden.
Rune var også ute på sin Instagram og tok et oppgjør med hatmeldingene han har fått etter kampen.
«Før du skriver hat- eller drittkommentarer på min eller hvilken som helst konto, bør du være klar over hvordan flertallet leser kommentaren din og ser på deg som uintelligent. Sterk kritikk deles ut slik at folk føler seg bedre om seg selv, men alle (hvis de er gjennomsnittlig eller over gjennomsnittlig intelligens) kan se at de har smerter og har blitt brakt ned av noe som får dem til å føle seg defensive (sjalusi) - så de blir kritiske til andre i håp om å gjenopprette selvtilliten. Unødvendig å si uten hell», skriver Rune i en story på sin Instagram.

Paris-møtene

Oppførselen til Rune er ikke noen nytt. Han ble for alvor kjent for sitt temperament og for det norske publikummet da han møtte Casper Ruud i kvartfinalen i Roland Garros i mai i fjor.
Ruud og Rune har siden konflikten i Roland Garros skværet opp, og Ruud mener dansken håndterte situasjonen mellom mot Wawrinka i Paris Masters på en moden måte og viser at han har vokst siden deres møte i samme by noen måneder tidligere.
Se hva Ruud tenkte om situasjonen mellom Rune og Wawrinka i Paris Masters i fjor i videoen under.
picture

Ruud om Rune: – Ser forbedring i alle aspekter

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame