• Neste uke spiller Casper Ruud i Mutua Madrid Open. Den turneringen ser du på discovery + - sikre deg tilgang her!
Ruud vant første sett i duellen mot australieren Millman fredag kveld, men deretter måtte kampen stoppes på grunn av nedbør.
Lørdag formiddag kom tennisspillerne i gang igjen på den tyske grusen, og da ble det en relativt rask vei til semifinalen for nordmannen, som er 2.-seedet i turneringen.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06
Ruud brøt Millmans serve i første game og la grunnlaget der. Han servet så raskt til 2-0-ledelse før han brøt australieren igjen til 3-0.
Så kom det en anelse mer trøbbel for Ruud. Han ble brutt i fjerde game, og i det neste tapte han etter å ha vært én ball unna å vinne.

Favoritt

Ruud servet inn neste game, før Millman gjorde det samme og reduserte til 3-4. Ruud servet raskt inn 5-3-ledelse i neste game, men måtte fortsatt kjempe for seieren. Millman reduserte til 4-5 på egen serve.
I avgjørende game servet Ruud godt nok til å vinne settet og dermed også kampen med 6-3, 6-4. Til sammen varte kampen i halvannen time.
Det norske tennisesset er ranket som nummer 24 i verden, mens Millman er nummer 40. Ruud er den høyeste seedede spilleren som er igjen i München-turneringen, og dermed må han regnes som favoritt til å vinne.

Møter georgier

I semifinalen senere lørdag venter Nikoloz Basilashvili fra Georgia. Også han måtte spille annet sett i kvartfinalen lørdag formiddag, og han vant 6-4, 6-4 over slovaken Norbert Gombos.
Dersom Ruud skulle ta seg til finale, blir det hans fjerde på ATP-nivå. Han har vunnet én tittel fra før.
I den andre semifinalen spiller hjemmehåpet Jan-Lennard Struff (44) mot hviterusseren Ilja Ivasjka (107). Ivasjka sjokkerte ved å slå ut tittelforsvarer Alexander Zverev i kvartfinalen.
(©NTB)
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35