Populære sporter
All sport
Vis alt

Sjokk-exit for storfavoritten – uvær stoppet Ruud-kamp

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 30/04/2021 klokken 20:11 GMT+2

Tyske Alexander Zverev er rangert som nummer seks i verden. Fredag røk han hodestups ut av turneringen i München – mot 107-rangerte (!) Ilya Ivashka. Noen timer senere stoppet regnet kampen mellom Casper Ruud og australske John Millman.

Alexander Zverev.

Foto: Getty Images

Tyske Alexander Zverev er førsteseedet i ATP 250-turneringen i München. Etter å ha danket ut litauiske Ricardas Berankis (89) i den andre runden, trodde mange at kampen mot Ilya Ivashka – rangert som nummer 107 i verden – skulle være som en transportetappe å regne for den 24 år gamle tyskeren.
Det ble det på ingen måte.
Alexander Zverev sikret det førstet settet ettet tie-break, men så snudde alt i favør den hviterussiske kjempen. 27-åringen, som rager 193 centimeter over bakken, vant det andre settet med sifrene 7-5, før han cruiset inn det tredje med 6-3.

– En sensasjon

Discoverys tennisekspert Øivind Sørvald, som også jobber som analysemann for Team Ruud, trodde Zverev skulle ta kampen, men sier samtidig at han ikke er overrasket over det Ivashka leverte på grusen.
– Ivashka spiller veldig godt på grus. Han har en veldig god backhand, og spiller generelt veldig bra. Vi så at dette kunne bli en veldig vanskelig kamp for Zverev. Han spiller motstanderen god gjennom kampen, i tillegg til at han server dårlig, sier Sørvald.
Til tross for at Ilya Ivashka er tre år eldre enn sin tyske motstander, mener Sørvald at 27-åringen har et voldsomt potensiale.
– Han er virkelig en sensasjon, og en spiller som på vei oppover på listene, understreker eksperten.

Lynnedslag

Noen timer etter exiten til til Alexander Zverev, var det Casper Ruud sin tur til å kjempe om avansement i grusturneringen.
Etter at Pablo Cuevas ble slått i den andre runden, sto australske John Milman på motsatt side av nettet i den tyske storbyen. De to fulge hverandre tett i det første settet, før Ruud satet opp tempoet og sikret kampens første sett.
Så begynte det å regne. Masse.
Kampen ble utsatt til ubestemt tid, men noen timer senere bekreftet arrangøren på sine egne
at kampen ikke lar seg gjennomføre i kveld. Det samme gjelder kampen mellom Nikoloz Basilashili og Norbert Gombos.
Begge kvartfinalene kjøres i gang igjen klokken 11.
– Det var tydelig at det var veldig vanskelige forhold gjennom store deler av det første settet, noe som også var årsaken til at både Ruud og Millman slo en del feil. Begge to stoppet opp ved flere anledninger grunnet flere lynnedslag i området, forteller Sørvald.
Med 6-3 i det første settet, ser det uansett lovende ut for vår mann – uavhengig av når kampen serves i gang igjen.
– Ikke en voldsom flott kamp, men godt gjort av Casper å hale i land det første settet. Millmann slo flere feil utover i settet, så da gikk det i favær Casper til slutt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame