Dermed blir det ingen finale på Ruud, som var favoritt til å vinne turneringen etter at tittelforsvarer Alexander Zverev røk ut i kvartfinalen.
Basilashvili beseiret Ruud 6-1, 6-2 og er dermed klar for finale mot hjemmehåpet Jan-Lennard Struff på rødgrusen i Tyskland.
BMW Open
Sjokk-exit for storfavoritten – uvær stoppet Ruud-kamp
30/04/2021 KLOKKEN 17:14
– Jeg hadde trodd at Casper skulle vinne hele greia ettersom Zverev røk, så litt overraskende er det. Men Basilashvili servet veldig bra. Han er litt uforutsigbar, og i dag gjør han en veldig god kamp, sier Discovery-kommentar Christer Francke.
Ruuds nederlag kom etter en lang dag der han måtte fullføre kvartfinalen mot John Millman før han kunne gå løs på kampen mot Basilashvili. Ruud vant det avgjørende settet mot Millman i løpet av tre kvarter og fikk under fire timers avbrekk før neste kamp.
Det skal nevnes at Basilashvili hadde tilsvarende belastning. Også han måtte spille annetsettet av sin kvartfinale lørdag formiddag.

Frustrerende

Ruud fikk en grei start på semifinalen da han servet inn 1-0-ledelse i åpningssettet, men deretter ble det svært tungt for nordmannen. Basilashvili brøt ham allerede i tredje game, og han fortsatte å spille god tennis og presse Ruud til å gjøre feil.
I tillegg hadde georgieren centimeterne på sin side ved noen anledninger. Han vant seks strake games og tok dermed settet med 6-1.
Underveis i settet ble Ruud meget frustrert på dommeren, som ikke støttet ham i at en ball fra Basilashvili gikk utenfor streken på stillingen 40-40 i femte game. Ruud brukte flere minutter på å krangle med hoveddommeren og overdommeren, men det førte ikke fram.
Selv om Ruud var meget frustrert, tror ikke Christer Francke at dette påvirket Ruud utover i kampen.
– Han pleier ikke å bry seg så mye om sånt. Han virker sterk mentalt og lar seg ikke vippe av pinnen av sånne ting. Han er ganske rolig, akkurat som faren sin. Typisk norsk, kan du si. Dette hadde jo ingenting å si for kampen når du ser på sifrene, sier Francke.
I gamet før hadde nordmannen hatt god kontroll, men han rotet det bort med blant annet en upresset feil.

Utspilt

Ruud så noe rystet ut i annetsettet, og han klarte ikke å spille seg inn igjen i kampen. Basilashvili fortsatte å ta poeng i egen serve, og han brøt Ruud i nordmannens første servegame.
Ruud reduserte til 1-3 og 2-4 med poeng i egen serve, men det hjalp ikke all verden. Basilashvili spilte glimrende tennis og vant settet 6-2.
I finalen skal georgieren møte tyske Struff, som er 7.-seedet i München-turneringen. Basilashvili er 5.-seedet.
Casper Ruud får med seg 120.000 kroner i premiepenger for å ha nådd semifinalen i München. I neste uke spiller han en ny grusturnering i Madrid.
– De spiller i høyden i München, så det går litt raskere enn i lavlandet. Det samme gjør turneringen i Madrid, så det kan være greit at Casper får seg en liten hvil før han skal dit. Han har fått en tøff trekning, sier Francke.
I første runde skal nordmannen opp mot det kanadiske stjerneskuddet Felix Auger-Aliassime. 20-åringen fra Montreal er rangert som nummer 20 i verden.
(©NTB / Eurosport)
BMW Open
Ruud enkelt videre i München
28/04/2021 KLOKKEN 12:15
BMW Open
Eksperten før Ruud-turnering: – Topp mulighet til å ta en tittel i år
27/04/2021 KLOKKEN 16:33