Ruud viste til tider imponerende spill mot høyere rangerte spiller på grusen i Monte Carlo et par uker tilbake. I ATP 250-turneringen i München er motstanden svakere, men forventningene er skrudd opp.

God mulighet for en tittel

BMW Open
Ruud skuffet i semifinalen – kranglet med dommeren
01/05/2021 KLOKKEN 14:47
– Med tanke på at turneringen spilles på grus og med et litt svakere startfelt, er dette Caspers beste mulighet for å vinne en turnering i år?
– Jeg vil si at dette er en topp mulighet i løpet av året til å ta en tittel, en av fire-fem turneringer hvor det er litt mer realistisk enn i de aller største, sier Discoverys tennisekspert Ola Bentzen.
– Du har Zverev som spiller på hjemmebane. Han er nok ganske sulten på en tittel her. Han er ordentlig god på grus, så han for innfinne seg i å være den store favoritten sånn totalt sett, men han er opp og ned han også, fortsetter eksperten
Siden Ruud er seedet som nummer to, møter han ikke Zverev før i en eventuell finale og veien dit er overkommelig for Snarøya-gutten.
– Man kan håpe på at han går langt, jeg tenker at turneringsoppsettet ser ganske gunstig ut for hans del. Hvis han spiller opp mot det beste som i Monte Carlo, så tror jeg han fint kan gå til en finale hvis han har en kjempeuke.

Møter argentiner i første kamp

Ruud møter argentineren Pablo Cuevas i andre runde. Nordmannen har møtt Cuevas en gang tidligere, da vant Ruud 6-3, 7-6 i kvartfinalen i Kitzbühel i 2019.
– Cuevas er en ordentlig god spiller på grus. Selv om han nok var skumlere for 2-3 år siden enn det han i utgangspunktet er nå. Det er kanskje greit med tanke på timing å møte han nå, men man skal alltid se litt opp for han på grus, sier Bentzen.
Den tøffeste motstanderen for Ruud på veien til en eventuell finale er ifølge Bentzen argentineren Guido Pella.
– Det er absolutt ingen umulig oppgave, men Pella er på sitt beste en vanskelig motstander. Han er god både på grus og på gress, og veldig god til å forsvare seg. Det er umulig å spå på forhånd, men hvis jeg skal spå et verst mulig hinder på veien til en eventuell finale så er det han, avslutter Bentzen.
BMW Open
Sjokk-exit for storfavoritten – uvær stoppet Ruud-kamp
30/04/2021 KLOKKEN 17:14
BMW Open
Ruud enkelt videre i München
28/04/2021 KLOKKEN 12:15