Casper Ruud er nå den niende beste tennisspilleren i verden. Det ble bekreftet da ATP-rangeringen av spillerne ble justert mandag. Snarøya-spilleren har de siste ukene vært rangert som nummer ti.
Ruud passerer med det en av tidenes beste tennisspillere Roger Federer på listen. Sveitseren er for tiden skadet.
– Det kommer til å se stort ut, men det er også på grunn av at Federer ikke har spilt veldig mye tennis de siste to årene, sa en ydmyk Casper Ruud om passeringen på pressekonferanse 13. oktober.
Tennis
ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina
02/12/2021 PÅ 18:24
Årsaken til at Casper Ruud passerer den sveitsiske tennislegenden nå, er at rankingsystemet først mot slutten av august gikk tilbake slik som det var før pandemien. Etter Western & Southern Open-turneringen i Cincinatti i august, ble det igjen innført minuspoeng.
LES OGSÅ: Går inn i historisk tung periode: – Målet er å snu den trenden
Den neste på listen som Ruud kan ta igjen er østerriske Dominic Thiem. Også han er for tiden skadet, og Ruud kan ta han igjen med en god høstsesong. Novak Djokovic beholder sin topplassering foran russiske Daniil Medvedev. Tsitsipas er nummer tre etterfulgt av OL-vinner Alexander Zverev og «The King of Clay» Rafael Nadal.
For ett år siden var Casper Ruud rangert som nummer 25 i verden, og ved inngangen til årets sesong var nordmannen rangert som nummer 27. I mai gikk Ruud for første gang inn i topp tyve i verden, før han klatret opp som nummer 10 i september.
Ruud har i år spilt 62 kamper og står med 49 seire og fem titler. Det gjør at 22-åringen er den spilleren i verden med flest ATP-titler inneværende sesong.
Tennis
Kina reagerer på boikott: – Er imot politisering av idretten
02/12/2021 PÅ 08:58
Tennis
Far og sønn Ruud nominert til flere priser: – Vi er stolte begge to
02/12/2021 PÅ 07:52