Populære sporter
All sport
Vis alt

Krystallklar Ruud før åpningskampen: – En tøff nøtt

Oppdatert 15/01/2024 klokken 18:51 GMT+1

Casper Ruud er mer enn klar for å gyve løs på sesongens første store turnering - Australian Open. Natt til tirsdag norsk tid braker det løs i Melbourne.

Vil forlenge rekken mot spanjol: – En gammel kjenning

Søndag startet årets første Grand Slam-turnering opp, da åpningskampene i Australian Open ble satt i gang i Melbourne.
I forkant av den storslåtte hardcourt-turneringen var Casper Ruud i aksjon fredag morgen norsk tid.
Generalprøven mot Carlos Alcaraz endte med tap i strake sett, men nå kan nordmannen se fram til første runde som spilles natt til tirsdag mot spanske Albert Ramos-Viñolas.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Ruud med frekk melding til søsteren: – Hun er unnskyldt

– Han er en tøff nøtt

Forrige uke ble tablået for turneringen offentligjort og Ruud skal altså opp mot den spanske veteranen natt til tirsdag, 02.00 norsk tid.
De to spillerne har møttes totalt sju ganger i løpet av karrieren. I de fire første oppgjørne stakk spanjolen av med seieren, mens Ruud har vunnet de tre siste duellene.
– Ja, han er en gammel kjenning han. Vi spilte ikke mot hverandre i fjor, men har møttes syv ganger før og kjenner hverandre godt. Han vant vel de første fire oppgjørene, så jeg har tatt de siste tre på rad. Jeg vil jo at det skal bli 4-4 og fortsette på streaken jeg har nå og med spillet jeg har hatt innledningsvis i sesongen, sier Ruud til Discovery i forkant av åpningskampen.
Den norske tennisstjernen røk i fjor ut av storturneringen etter andre runde. Nordmannen er klar på at han ønsker å nå lenger i år og forteller at han er godt forberedt før åpningskampen.
– Han er en tøff nøtt å knekke, men det er jeg absolutt klar for. Han har sikkert trent bra og gjort seg klar for et nytt år. Han er veldig erfaren og en god spiller, så jeg må være klar for alt. Men jeg føler at hvis jeg gjør de riktige tingene, så kommer det forhåpentligvis sjanser til å komme seg gjennom kampen, fortsetter den norske tennisstjernen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Tar av etter ellevilt slag i maratonkamp: – Fortener ståande applaus

25-åringen fra Snarøya storspilte nylig i United Cup, hvor han vant tre av tre singelkamper i strake sett, deriblant mot franske Adrian Mannarino. Franskmannen er i likhet med Ruuds kommende motstander, en venstrehendt spiller.
– Det er litt annerledes å spille mot venstrehendte spillere. Det blir en litt annen spinn i ballen. Men jeg har allerede fått trent mot venstrehendte spillere her nede, så jeg tror det skal gå fint. Jeg spilte også mot Mannarino, som er venstrehendt, i United Cup, og det gikk veldig fint. Så jeg skal prøve å tenke at dette skal gå bra, sier han.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Dette overrasket Ruud mest i 2023

– Kan ha mye å si

Selv om formen til Ruud føles bedre ut enn på lenge, går han inn i årets Australian Open med et annet utgangspunkt.
Til forskjell fra på samme tid i fjor, hvor han gikk inn i storturneringen som andreseedet, er han nå seedet som nummer elleve.
Discoverys tenniskommentator, Svein-Espen Lindås Olsen, er spent på hvor langt Ruud kan nå i årets utgave og spesielt med tanke på seedingen.
– Det kan jo ha mye å si med tanke på trekningen. Hvem av de toppseedete han eventuelt vil kunne møte først. Men når det gjelder press er han plutselig i en utfordrerposisjon igjen. Så det kan være bra for ham. Jeg synes Casper spiller mye bedre med lave skuldre og med mindre press, så det kan være positivt, sier tenniskommentatoren.
Han legger til at det uansett motstander vil bli tøft i turneringer som Australian Open.
– Så viser jo historien også at han ikke har så mange seire mot de toppseedete i Grand Slam-sammenheng. Så det å møte en topp åtte-seedet spiller i Grand Slams er tøft uansett, avslutter tenniskommentatoren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame