Populære sporter
All sport
Vis alt

Lanseres som storfavoritt før Australian Open: – Har ikke sett noe liknende

Adrian Nordvik

Oppdatert 13/01/2023 klokken 21:15 GMT+1

Discoverys ekspertpanel er samstemte om at Iga Swiatek er storfavoritt før Australian Open, men utelukker ikke at andre kan utfordre henne.

Iga Świątek

Foto: Getty Images

Ifølge Discoverys ekspert Barbara Schett har ikke Swiatek «noen svakheter» i spillet sitt. Hun tror at polakken kommer til å beholde plassen sin som verdensener gjennom 2023.
Ingen spillere kunne måle seg med Swiateks rekorder for antall finaler nådd, trofeer vunnet og kamper vunnet i 2022. Verdenseneren gikk også på en 37-kampers lang seiersrekke og vant i seks påfølgende turneringer.
Swiatek går inn i Australian Open som toppseedet og håper på å vinne sin første tittel «Down Under» i fraværet til den regjerende mesteren Ashleigh Barty.
– Iga Swiatek er så drevet. Hun jobber så mye med å takle det presset. Og hun har press. Året hun har lagt bak seg er enestående. Jeg kan ikke huske at jeg har sett noe liknende, sier Schett og fortsetter:
– Og jeg husker på begynnelsen av året da hun plutselig ble nummer én i verden fordi Ash Barty annonserte at hun ikke skulle delta. Jeg tenkte, hvordan skal hun takle den situasjonen nå? Og hun har gjort det så bra. Det var bare enestående. Hun har kanskje ikke et år hvor hun vinner like mange kamper på rad, men det gjør ikke noe. For meg er hun nummer én.
Se de beste skuddene til swiatek i 2022-sesongen her:
picture

De beste slagene til Iga Swiatek i 2022

Opprettholde suksessen

Discoverys ekspert Mats Wilander mener det mentale er det viktigste for at Swiatek skal kunne opprettholde den store suksessen som hun hadde i fjor.
– Jeg tror at 2022 åpenbart var et enormt år for henne å kunne bevise for oss og seg selv at hun er den beste spilleren i verden, sier Wilander.
Eksperten tror ikke nødvendigvis det mentale er helt på plass for den unge polakken, til tross for de gode resultatene det siste året.
– Når jeg ser henne spille, ser jeg noen ganger en frustrasjon som kommer fordi hun ikke vært i gamet lenge nok til å forstå hvis du sammenligner med mesterne som er eldre, så bryr de seg ikke om hvordan de spiller, de tenker kun på å slå personen over nettet. Og det kommer til å skje med Iga.
– Hvis det skjer i 2023, kan hun forsvare seg bedre enn noen andre, noe som da gjør henne mer avslappet i å være mer aggressiv enn alle andre. Jeg tror det bare handler om at hun ikke skal stå i veien for seg selv, avslutter eksperten.

Alt kan skje

Tidligere verdenstoer og ekspert Alex Corretja tror det er flere som muligens kan utfordre Swiatek, men ser på polakken som en av de tøffeste å slå på courten.
– Hun kommer til å være en av de tøffeste å møte, uten tvil, tror Corretja
– Man kan se på hvordan spillere som Aryna Sabalenka kommer til å gjøre det. Caroline Garcia også, som vant Masters på slutten av året. Kanskje har hun funnet ut hvordan hun kan straffe motstanderne sine. Kanskje Ons Jabeur kan utfordre henne. Det kommer til å være veldig interessant, sier den spanske eksperten.
– Jeg tror Swiatek er litt foran de andre fordi hun har vunnet flere kamper. Men på starten av året begynner alle fra null, så alt kan skje, avslutter 48-åringen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame