Populære sporter
All sport
Vis alt

Kyrgios trekker seg fra Australian Open: – Brutalt

Joakim Opphus

Oppdatert 16/01/2023 klokken 10:45 GMT+1

Den australske stjernen Nick Kyrgios må trekke seg fra Australian Open.

Kyrgios måtte trekke seg: – Ikke vært enkelt i det hele tatt

  • Følg Australian Open på discovery+ og Eurosport.no. Casper Ruud spiller sin første kamp rundt kl 10.00 tirsdag morgen.
Det var høye forventninger til den australske hjemmefavoritten før årets Australian Open, men en kneskade satte en stopper for den karismatiske tennisstjernen allerede før han har fått slått et eneste slag i turneringen.
– Jeg er ganske så utslitt fra alt som har skjedd og dette er så klart ganske brutalt. Dette er en av de viktigste turneringene i min karriere, så det har ikke vært enkelt i det hele tatt, sa Kyrgios på en pressekonferanse natt til mandag.
Skaden krever en operasjon og ifølge Kyrgios fysioterapeut Will Maher så burde Kyrgios være tilbake til Masters 1000-turneringen i Indian Wells i mars.
– Jeg tviler ikke på meg selv og jeg kommer til å komme tilbake og fortsatt levere tennis på et like høyt nivå igjen. Jeg er selvfølgelig knust. Det er på hjemmebane og har hatt noen fantastiske øyeblikk her tidligere, sier Kyrgios.

– Synd for alle

Discoverys tenniseksperter Tim Henman og Boris Becker synes begge at det er synd at hjemmehåpet er ute av turneringen.
– Han snakket om skadene sine før turneringen, men da var det ankelen, ikke noe på kneet. Hva Kyrgios sier og hva Kyrgios gjør er to forskjellige ting. Uansett så er det veldig surt å måtte trekke seg fra Grand Slam-turneringen på hjemmebane. Det er synd for alle sammen, sier Becker.
– Han kom hit etter å ha trekt seg fra United Cup. Han trente her så jeg var håpefull og ønsket å se han spille. Det er veldig trist at han er ute, men det viktigste er at kommer tilbake til 100 prosent, sier Henman.

Ikke siden 1976

Kyrgios skulle etter planen møte russiske Roman Safiullin i sin åpningskamp tirsdag, og ble av mange sett på som en av outsiderne til å vinne hele turneringen. En australsk spiller har ikke vunnet Australian Open i single siden 1976.
Kyrgios kunne møte Casper Ruud i en eventuell semifinale.
27-åringen vant double-turneringen sammen med sin venn Thanasi Kokkinakis under fjorårets utgave av Australian Open. Han nådde også finalen i Wimbledon i fjor, hvor han måtte se seg slått av Novak Djokovic.
Ruud spiller sin første kamp i turneringen irsdag morgen rundt kl. 10.00. Han møter tsjekkiske Tomas Machac i åpningskampen.
Kampen var opprinnelig satt opp som tredje kamp må Margaret Court-banen, men som en følge av at Kyrgios trakk seg fra turneringen har kampen blitt flyttet til den siste kampen på kveldssesjonen tirsdag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame