Populære sporter
All sport
Vis alt

Kritiserer mediene etter fjorårets utestengelse: – Plutselig var jeg den slemmeste personen i verden

Adrian Nordvik

Publisert 13/01/2023 klokken 07:48 GMT+1

Novak Djokovic har gått ut mot mediene for det han sier var falske rapporter om hans omtalte deportasjon fra Australia i fjor.

Novak Djokovic

Foto: Getty Images

  • Følg Australian Open med Casper Ruud og resten av tenniseliten fra og med 16. januar på discovery+ og Eurosport.no
Djokovic, som er bookmakernes favoritt, er tilbake i Australia på jakt etter sin tiende Australian Open-tittel, men sier i et intervju med australske 9 News onsdag at han ikke har glemt hendelsen som ga han mye negativ omtale i starten av 2022.
– Jeg ble dradd inn i en mediestorm over hele verden i alt som hadde med COVID og vaksinen å gjøre, sa han til 9News Melbourne. og fortsatte:
– Plutselig var jeg den store skurken i verden, noe som er en forferdelig posisjon å være i som en idrettsutøver.
Serberen ble nektet adgang til Australia i fjor og sendt ut av landet foran Australian Open. Djokovic nektet å vise at han hadde godkjente vaksineringspapirer i forbindelse med korona. Nå har australske myndigheter lettet på vaksineringskravene. Samtidig fikk Djokovic opphevet sin tre år lange utestengelse fra landet.
– Omtalen av meg var ikke god i det hele tatt. Jeg ble hjemme i flere uker, gikk ikke ut for mye og håpet at situasjonen skulle roe seg.
Djokovic sier at han forsto frustrasjonene til folk i lokalbefolkningen som mislikte det faktum at han opprinnelig hadde fått en vaksinefritak for å komme inn i landet etter at byen i mange måneder hadde vært utsatt for noen av de hardeste COVID-19-sperringene i verden. Djokovic sier at fakta var blitt feilaktig framstilt
– Jeg forsto hvorfor de var frustrerte, men jeg må si at media presenterte det på en helt feil måte fordi det ikke var det som skjedde, og mange mennesker har fortsatt feil oppfatning av hva som skjedde, sier han og fortsetter:
– Min fritak ble bekreftet av et uavhengig organ og et panel av leger, så det var ukjent hvem som ga forespørselen, og jeg kom inn med alle gyldige papirer.
Sett denne? Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

I disputt med dommeren etter publikumsbråk: – Fryktelig!

Sliter med hamstringen

Den australske regjeringen opphevet Djokovics tre år lange innreiseforbud, som ble pålagt ham etter hans utvisning i januar i november, noe som gjorde det mulig å delta i Australian Open 2023.
I Melbourne jakter rekordvinneren nå sin tiende tittel i comebacket i Rod Laver Arena.
Onsdag måtte Djokovic avbryte en oppvisningskamp mot Dani Medvedev fordi han igjen som i Adelaide uken før, slet med et hamstringproblem.
– Jeg kjente at det knøt seg underveis, så da ville jeg ikke risikere at det ble verre. Jeg spilte ett sett, så beklaget jeg overfor Medvedev at jeg ikke kunne fortsette. Jeg vil unngå flere skader før Australian Open, sier Djokovic til 9News Melbourne.
Russeren fikk derimot fullføre matchen, for spanske Pablo Andujar tok Djokovic' plass og de to spilte videre.
Hamstringspørsmålet sår tvil om hvorvidt Djokovic vil møte i courten på fredag ​​for en planlagt treningskamp mot Nick Kyrgios.
Den serbiske superstjernen ble tildelt seed nr. 4 i singeltrekningen for menn til Australian Open, med fjorårets mester Rafael Nadal som er årets toppseed.
Novak Djokovic' haltende form kan ha stor påvirkning på hvorvidt Casper Ruud ender opp som verdensener etter Australian Open. Les mer her
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame