For første gang i Australian Open, og for tredje gang i en Grand Slam, er Casper Ruud videre til den tredje runden. Det skjedde etter å ha vunnet over Tommy Paul med sifrene 3-6, 6-2, 6-4 og 7-5.
– Det der smakte virkelig godt det, Casper Ruud! Nå har han en bra trekning foran seg, ropte Eurosport-kommentator Christer Francke etter at seieren var sikret.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06
I den tredje runden møter Casper Ruud Radu Albot (85) fra Moldova, etter at 31-åringen slo ut australske Christopher O`Connell (121) like etter at Ruuds kamp var ferdigspilt.
Se intervju med Ruud etter kampslutt her. Saken fortsetter under videoen.

Vant under vanskelige forhold: – Nå er det bare å «gønne» på videre

Krevende start

Forholdene i Melbourne spilte nok både Ruud og Paul et aldri så lite puss, for det var tidvis vind i alle retninger ute på court 13 – i tillegg til 32 varmegrader og høy luftfuktighet. Innledningsvis var det amerikaneren som taklet værforholdene best, for Tommy Paul brøt tidlig og vant det første settet komfortabelt 6-3.
Ruud slo derimot knallhardt tilbake, og fulgte opp med tre strake sett (6-2, 6-4 og 7-5).
– Det var tøft der ute i dag. Tommy Paul fikk en mye bedre start enn meg. Han bryter meg tidlig, og jeg kom litt for mye bakpå. Så bryter han meg en gang til, men så våkner jeg litt mer til live i andre sett der. Når man først får det første bruddet i det andre settet, så får man selvtillit og det hjelper på, oppsummerer Ruud til Eurosport etter kampslutt.
– Jeg drar i land noen av de viktigste poengene i dag. Jeg var kanskje best når det gjaldt i dag. Litt opp og ned fra han sin side, og jeg synes jeg er mest solid i dag, fortsetter tennisesset.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Highlights | Casper Ruud - Tommy Paul

Kan tangerere pappa

Pappa og trener Christian Ruud er den forrige, og eneste, nordmannen som har maktet å komme til en fjerde runde i Australian Open. Om Casper Ruud skulle slå ut Radu Albot, tangerer han derfor farens bragd fra 1997.
Kampen mot Albot går lørdag, og Eurosport kommer tilbake med eksakt tidspunkt nærmere kampdag.
Christian Ruud bivånet sønnens seier fra tribunen, og var godt fornøyd med det han fikk se ute på hardcourten.
– Vi får kose oss med dette her nå. Først og fremst er vi veldig fornøyde med denne kampen. Han vinner mange viktige game i dag, og får spillet i sin rytme, forteller pappa Ruud til Eurosport kort tid etter kampslutt.
– Veldig førnøyd med innsatsen og fightingen til Casper i dag, konkluderer Christian Ruud.
Med seier over Tommy Paul sikret Casper Ruud seg en premiepott på 1,39 millioner kroner.

Double-seier

Kun noen timer etter at Casper Ruud sikret avansement i singleturneringen i Australian Open, vant han og makker Miomir Kecmanović den første kampen i doubleturneringen. Det gjorde douen på overbevisende måte, etter å ha vunnet med sifrene 6-3, 6-6 og 6-0 over seddete Robin Haase og Oliver Marach.
– Det å vinne 6-0 i et sett skal nesten ikke være mulig i double, men det motbeviste Kecmanović og Ruud. Imponerende, sier Christer Francke fra Eurosports kommentatorbu.
Med det møter Ruud og Kecmanović Marcelo Arévalo fra El Salvador og nederlandske Matwé Middelkoop i den andre runden.
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35