Casper Ruud og partneren Miomir Kecmanovic møtte Raven Klaasen og Oliver Marach i første runde av double-turneringen i Australian Open. Det endte til slutt med tap for Snarøya-gutten.
– Det er jo storm her, så det handler egentlig bare om flaks. De er et bedre double-par enn oss, men vi er nære på å slå dem, sier Casper Ruud like etter kampen.
Australian Open
Her avgjør han: – For en snuoperasjon!
02/02/2020 PÅ 12:58
Han forteller om tre uker i Australia med både opp- og nedturer.
– Jeg håper jeg skal ned hit i mange år til. Nå skal jeg dra hjem. Det blir en lang flytur, men sånn er det, sier han.
Se hele intervjuet med både Casper og Christian Ruud nederst i saken.

Tøft fra første ball

Klaasen og Marach er rangert som det niende beste paret i verden, og viste hvorfor allerede fra første ball mot Ruud og Kecmanovic.
Selv om Ruud viste frem sin strålende backhand ved et par anledninger, tok Klaasen og Marach første game. Allerede i andre game ble Ruud og Kecmanovic brutt, og raskt etter stod det 3-0 på tavla.
I fjerde game kviknet Ruud og Kecmanovic til, og viste at også de kunne spille god tennis. Begge parene vant to game hver på egen serve, før Ruud og Kecmanovic nok en gang ble brutt i åttende game. Dermed endte første sett med tap 6-2 for det norske tennishåpet.

Blåste liv i kampen

Melbourne Park bød på mye vind onsdag, men det så ikke ut som Ruud og Kecmanovic lot seg affisere av det.
I andre sett, som nordmannen og partneren måtte vinne, tok parene ett game hver, før Ruud og Kecmanovic brøt motstanderne og ledet 2-1.
Etter at de hadde vunnet hvert sitt game, slo Ruud og hans serbiske partner til med et blankt sett. Klaasen og Marach ville ikke være noe dårligere, og tok også et blankt sett.
På stillingen 4-3 til Ruud og Kecmanovic kunne de sette press på motstanderparet med nok et game på egen serve. Nok en gang vant de gamet med overbevisende siffer.
Ved brudd i niende game, ville settet være vunnet for det norske håpet. Ruud viste nok en gang frem sin dødlige backhand, og skaffet to setballer. Klaasen og Marach bet seg fast, og hentet likevel gamet.
Takket være bruddet i tredje game, kunne Ruud og Kecmanovic sikre settet med seier neste game. Vår mann servet, og etter et jevnspilt game tok han og den serbiske partneren seieren.
6-4 sikret dem et tredje og avgjørende sett.

Humøret på topp

Det startet på verste tenkelige vis for vår mann. Klaasen og Marach åpnet det tredje settet med et blankt game, og tok dermed komandoen fra start. Ruud og Kecmanovic viste at de for alvor var meldt på i kampen, og vant neste game med serve.
Det var åpenbart at Klaasen og Marach hadde skjerpet fokuset inn mot siste sett, for tredje game ble nok en gang vunnet uten poeng mot. I fjerde game ble Ruud og Kecmanovic presset, men styrte nok en gang unna brudd. Det hindret ikke det niende-rangerte motstanderparet i å ta nok et blankt game.
– Hvis vi skal tolke noe ut fra bildene her, så er det stadig bedre stemning. Vi skjønner at de kan være på vei mot noe her, kommenterte Eirik Fure i dét Kecmanovic servet i gang sjette game.
Der leverte nordmannen og serberen nok en gang, og sørget for 3-3 i det avgjørende settet.
Det syvende gamet ble av det lange slaget. Ruud og Kecmanovic var nære på å bryte motstanderne, og fikk tvunget frem deuce hele syv ganger før Klaasen og Marach vant gamet.
– Maraton-gamet ender i Klaasen og Marachs favør, kommenterte Fure.
Så kom bruddet. Klaasen og Marach fikk hele tre muligheter til å sikre gamet som vår mann servet, og på tredje mulighet tok de poenget.
Dermed var de kun ett game unna seier.
Det ble gjort kort prosess i siste og avgjørende game, og Ruud er dermed ute av både double og singles i årets Australian Open.

Ruud etter tapet i double: – Bare flaks

Australian Open
Historisk etter sin åttende Australian Open-triumf
02/02/2020 PÅ 12:52
Australian Open
Sarkastisk seanse i finalen: – Bra jobba! Nå er du berømt
02/02/2020 PÅ 11:03