Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud senior: – Vi pushet litt mye for å nå målet om topp 100

Eurosport
AvEurosport

Publisert 23/01/2018 klokken 09:52 GMT+1

19 år gamle Casper Ruud lever ikke et vanlig liv for sin alder. Etter fjorårets gjennombrudd har han planen klar for å utvikle seg enda mer.

Casper Ruud

Foto: Scanpix

– Det er annerledes enn for de fleste andre. Men det er bare å tenke at man har startet i jobb litt tidligere enn andre. Dette er jo jobben min, sier Casper Ruud til NTB.
Fjoråret startet på 200-tallet på verdensrankingen. Målet for sesongen var 150, og det klarte unggutten veldig raskt. I juni var han rangert som den 108. beste tennisspilleren i verden. Det åpnet dører, og Casper fikk møte flere spillere rangert mellom nummer 30 og 50 i verden.
– Selv om du er med i store turneringer, blir det ikke mange poeng om du ikke vinner. Så dermed gikk vi tilbake til flere challengerturneringer på sommeren, sier pappa og trener Christian Ruud.

Godt år

Jakten på topp 100 i verden ble litt for tøff, erkjenner treneren.
– Jeg tror vi pushet litt mye for å nå målet om topp 100. Casper var kanskje litt sliten på høsten, og han fikk heller ikke en kjempegod avslutning på året, sier far Ruud, som understreker at det i alt var et veldig, veldig bra år for sønnen.
Til slutt kunne Snarøya-gutten gå inn i det nye året som nummer 139 på verdensrankingen.
– Det er en ball her og der som kan avgjøre kamper. Det merket vi i andre halvdel av året i fjor. Da blir det tap mot spillere som er nummer 300 og 400 i verden, sier Christian Ruud.

Færre lange turer

Å være på reisefot mellom 250 og 300 dager i året er helt klart en spesiell livsstil – spesielt for en 19-åring. Hovedpersonen selv innrømmer at det nesten tok overhånd i 2017.
– Det er utfordrende å være så mange dager på tur. Når det blir mellom seks og ni uker i strekk, begynner man å kjenne på hjemlengselen litt. Men det blir nok bedre i år, sier Casper, som peker på at det vil bli færre lange turer.
I november og desember ble det fem-seks uker uten turnering der han var hjemme i Norge og ladet opp til årets sesong. Det så ut til å ha fungert bra da Ruud spilte seg til andre runde i Grand Slam-turneringen Australian Open i forrige uke.

I rute

Det passer også fint at pappa og trener Christian har vært i den samme situasjonen.
– Han har selvfølgelig fått noen tips av meg, men du må trives med det for å takle det. Og han har vært heldig som har et bra støtteapparat rundt seg, sier Christian Ruud, som ikke hadde samme team rundt seg i tenårene.
Med et tøft år bak seg hvor han har hentet mye erfaring, er tenåringen Casper Ruud klar for å gyve løs på årets store mål: Å nå topp 100 på ATP-rankingen og spille flere hovedrunder i Grand Slam-turneringer.
– Det er fortsatt mange ting å bli bedre på. Vi jobber med det når vi har sjansen. Så handler det om å få mer erfaring. Vi er der vi skal være, oppsummerer treneren.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame