– Det er annerledes enn for de fleste andre. Men det er bare å tenke at man har startet i jobb litt tidligere enn andre. Dette er jo jobben min, sier Casper Ruud til NTB.
Fjoråret startet på 200-tallet på verdensrankingen. Målet for sesongen var 150, og det klarte unggutten veldig raskt. I juni var han rangert som den 108. beste tennisspilleren i verden. Det åpnet dører, og Casper fikk møte flere spillere rangert mellom nummer 30 og 50 i verden.
– Selv om du er med i store turneringer, blir det ikke mange poeng om du ikke vinner. Så dermed gikk vi tilbake til flere challengerturneringer på sommeren, sier pappa og trener Christian Ruud.
US Open
Sjokk-exit for Ruud: Tapte for 117-rangert nederlender
01/09/2021 PÅ 19:51

Godt år

Jakten på topp 100 i verden ble litt for tøff, erkjenner treneren.
– Jeg tror vi pushet litt mye for å nå målet om topp 100. Casper var kanskje litt sliten på høsten, og han fikk heller ikke en kjempegod avslutning på året, sier far Ruud, som understreker at det i alt var et veldig, veldig bra år for sønnen.
Til slutt kunne Snarøya-gutten gå inn i det nye året som nummer 139 på verdensrankingen.
– Det er en ball her og der som kan avgjøre kamper. Det merket vi i andre halvdel av året i fjor. Da blir det tap mot spillere som er nummer 300 og 400 i verden, sier Christian Ruud.

Færre lange turer

Å være på reisefot mellom 250 og 300 dager i året er helt klart en spesiell livsstil – spesielt for en 19-åring. Hovedpersonen selv innrømmer at det nesten tok overhånd i 2017.
– Det er utfordrende å være så mange dager på tur. Når det blir mellom seks og ni uker i strekk, begynner man å kjenne på hjemlengselen litt. Men det blir nok bedre i år, sier Casper, som peker på at det vil bli færre lange turer.
I november og desember ble det fem-seks uker uten turnering der han var hjemme i Norge og ladet opp til årets sesong. Det så ut til å ha fungert bra da Ruud spilte seg til andre runde i Grand Slam-turneringen Australian Open i forrige uke.

I rute

Det passer også fint at pappa og trener Christian har vært i den samme situasjonen.
– Han har selvfølgelig fått noen tips av meg, men du må trives med det for å takle det. Og han har vært heldig som har et bra støtteapparat rundt seg, sier Christian Ruud, som ikke hadde samme team rundt seg i tenårene.
Med et tøft år bak seg hvor han har hentet mye erfaring, er tenåringen Casper Ruud klar for å gyve løs på årets store mål: Å nå topp 100 på ATP-rankingen og spille flere hovedrunder i Grand Slam-turneringer.
– Det er fortsatt mange ting å bli bedre på. Vi jobber med det når vi har sjansen. Så handler det om å få mer erfaring. Vi er der vi skal være, oppsummerer treneren.
(©NTB)
US Open
Ruud-kamp utsatt: Meldt voldsomme regnbyger
01/09/2021 PÅ 15:36
US Open
Stolt over sønnens enorme steg: – Ligger foran skjema
30/08/2021 PÅ 09:55