På stillingen 3-6, 6-3, 6-7, 6-2, 2-0 så ikke spanjolen noen annen mulighet enn å gi seg. Da hadde han fått behandlinger på sidelinjen for det som lignet en lårskade.
Kvartfinaleoppgjøret i Melbourne ble av det svært jevne slaget. Etter at spillerne hadde vunnet hvert sitt sett i innledningen av kampen, slet Nadal seg til tie-break-seier med 7-6 (7-5) i det tredje.
Da trodde nok mange at spanjolen hadde festet grepet, men Cilic slo fryktelig tilbake i sett nummer fire. Kroaten brøt Nadals serve tidlig og tok hjem settet 6-2 etter enda et servebrudd.
Australian Open
Ruud senior: – Vi pushet litt mye for å nå målet om topp 100
23/01/2018 PÅ 08:52
Samtidig hadde Nadal åpenbare problemer med sin lårmuskel. Spanjolen fikk behandling, men skar jevnt og trutt grimaser. Etter to game i femte sett var kampen over.

Edmund overrasket

Useedede Kyle Edmund sto på sin side for en liten tennisbombe da han sikret seg semifinaleplass på bekostning av sterke Grigor Dimitrov tirsdag.
Bulgarske Dimitrov er nummer tre på verdensrankingen og var storfavoritt foran kvartfinalen mot britiske Edmund i Melbourne. Det var imidlertid sistnevnte som til slutt jublende kunne strekke armene mot den australske kveldshimmelen.
Edmund, som i øyeblikket er rangert som nummer 49 i verden, vant kampen med sifrene 6-4, 3-6, 6-3, 6-4.

Cilic neste

Kvartfinalekampen var over på to timer og 49 minutter.
– Jeg forsøkte bare å holde nervene under kontroll i det siste gamet, og jeg ba til høyere makter om at den siste ballen skulle være ute, sa Edmund, som ikke hadde statistikken på sin side før kampen.
Briten hadde aldri vært i en semifinale på ATP-touren tidligere og hadde heller aldri vunnet fem kamper på rad. I tillegg hadde han tapt begge sine to tidligere møter med Dimitrov og aldri slått en spiller blant de fem beste på verdensrankingen.
Tirsdag kunne han hake av samtlige bokser i én og samme kamp.
Edmund ble den sjette briten som nådde en semifinale i en Grand Slam-turnering siden 1968.
– Det er noe å være stolt av, sa overraskelsesmannen.
I semifinalen venter Marin Cilic.

Dansk jubel for Wozniacki

Også på kvinnesiden ble kvartfinalene innledet med en overraskelse tirsdag. Australian Open-debutanten Elise Mertens slo like godt ut sterke Jelina Svitolina på en meget overbevisende måte.
Svitolina, som er nummer fire på verdensrankingen, tapte kampen 4-6, 0–6. Mertens brukte kun litt over en time på å fullførte bragden.
– Det var tøft for meg i dag fysisk. Jeg har problemer med hoften og begynte å kjenne den allerede etter finalen i Brisbane nylig. Jeg har vondt hele tiden, sa Svitolina, som hadde vunnet åtte kamper på rad før tirsdagens nederlag.
Mertens møter verdenstoer Caroline Wozniacki i semifinalen. Dansken åpnet sterkt med 6-0 i første sett mot spanske Carla Suárez, men trengte tre sett for å vinne kvartfinalen. Etter 3-7-tap på tiebreak i det andre, avgjorde Wozniacki med 6-2-seier i det tredje.
(©NTB)
Australian Open
Briten kan få drømmemøte med Nadal: – Jeg ba til høyere makter
23/01/2018 PÅ 08:31
Australian Open
Australian Open
11/01/2018 PÅ 13:41