Bulgarske Dimitrov er nummer tre på verdensrankingen og var storfavoritt foran kvartfinalen mot britiske Edmund i Melbourne. Det var imidlertid sistnevnte som til slutt jublende kunne strekke armene mot den australske kveldshimmelen.
Edmund, som i øyeblikket er rangert som nummer 49 i verden, vant kampen med sifrene 6-4, 3-6, 6-3, 6-4.
Det fikk blant annet Andy Murray til å reagerere. Skotten spiller ikke i Australian Open på grunn av en vond hofte.
Australian Open
Danskenes tennisyndling nærmer seg finaledrømmen
23/01/2018 PÅ 12:25

Nadal neste?

Kvartfinalekampen var over på to timer og 49 minutter.
– Jeg forsøkte bare å holde nervene under kontroll i det siste gamet, og jeg ba til høyere makter om at den siste ballen skulle være ute, sa Edmund, som ikke hadde statistikken på sin side før kampen.
Briten hadde aldri vært i en semifinale på ATP-touren tidligere og hadde heller aldri vunnet fem kamper på rad. I tillegg hadde han tapt begge sine to tidligere møter med Dimitrov og aldri slått en spiller blant de fem beste på verdensrankingen.
Tirsdag kunne han hake av samtlige bokser i en og samme kamp.
I semifinalen møter Edmund enten Rafael Nadal eller Marin Cilic.

Mertens overrasket

Også på kvinnesiden ble kvartfinalene innledet med en overraskelse tirsdag. Australian Open-debutanten Elise Mertens slo like godt ut sterke Jelina Svitolina på en meget overbevisende måte.
Svitolina, som er nummer fire på verdensrankingen, tapte kampen 4-6, 0–6. Mertens brukte kun litt over en time på å fullførte bragden.
– Det var tøft for meg i dag fysisk. Jeg har problemer med hoften og begynte å kjenne den allerede etter finalen i Brisbane nylig. Jeg har vondt hele tiden, sa Svitolina, som hadde vunnet åtte kamper på rad før tirsdagens nederlag.
Mertens møter enten den danske verdenstoeren Caroline Wozniacki eller den useedede spanjolen Carla Suárez Navarro i sin semifinale.
(©NTB/Eurosport.no)
Australian Open
Ruud senior: – Vi pushet litt mye for å nå målet om topp 100
23/01/2018 PÅ 08:52
Australian Open
Australian Open
11/01/2018 PÅ 13:41