Populære sporter
All sport
Vis alt

Nadal videre i Australian Open

Eurosport
AvEurosport

Publisert 21/01/2022 klokken 15:24 GMT+1

Rafael Nadal fortsetter jakten på sin 21. Grand Slam-tittel. Fredag danket han ut russeren Karen Khatsjanov etter fire sett i Australian Opens tredje runde.

Rafael Nadal lets his emotions show after sealing his place in the fourth round

Foto: Getty Images

Den spanske tennisstjernen vant med sifrene 6-3, 6-2, 3-6, 6-1 på hardcourten i Melbourne. Khatsjanov spilte et sterkt tredje sett, men greide ikke å stoppe en godtservende Nadal.
I de to første settene ga Nadal kun bort én enkelt bruddball. Den sjetteseedede legenden greide ikke å holde stimen hele veien. Det ga Khatsjanov muligheten til å skape spenning. Russeren er rangert som nummer 30 i verden.
Selv om Nadal var foran med 40-0 i egen serve, klarte Khatsjanov med fem poeng på rad å bryte til 3-1. Begge hadde fire bruddballer i løpet av tredjesettet, men det ble bare med det ene bruddet.
Nadal åpnet neste sett med å bryte Khatjsanov umiddelbart etter et par fremragende poeng. Derfra og ut hadde 35-åringen full kontroll.
Spanjolen er blant de store favorittene til å vinne Australian Open. Greier han det, blir han førstemann til å stå med 21 Grand Slam-triumfer. I dag er han likt med Novak Djokovic og Roger Federer.
Nadal har kun én gang tidligere (2009) stått igjen som vinner i Melbourne.
OL-mester Alexander Zverev er også videre i turneringen. Tyskeren avgjorde i tre sett mot kvalifiseringsspilleren Radu Albot fra Moldova.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame