Populære sporter
All sport
Vis alt

Nærmer seg historisk milepæl – skal måle krefter mot verdenstoeren

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 28/01/2022 klokken 12:54 GMT+1

Rafael Nadal var sterkest i duellen mot italienske Matteo Berrettini. 35-åringen er klar for finalen i Australian Open. Der venter Daniil Medvedev.

Rafael Nadal

Foto: Getty Images

Rafael Nadal - Matteo Berrettini 3-1 (6-3, 6-2, 3-6, 6.3)
Spanjolen er dermed ett skritt nærmere å ta sin 21. Grand Slam-tittel etter triumfen mot Berrettini.
Vinner Rafael Nadal finalen vil han bli den første som vinner flere enn 20. For øyeblikket står han likt med Roger Federer og Novak Djokovic.
– Jeg startet veldig bra. De to første settene er noe av de beste på lang tid. Han spilte veldig bra i det tredje settet. Det betyr veldig mye å nå finalen, sa Nadal etter seieren var sikret.

Knallsterk åpning

Den spanske veteranen hadde god kontroll gjennom matchen etter en strålende start i de to første settene. Nadal vartet opp med storspill, der Berrettini fikk alt på backhand og slet med å holde følge. De to første settene endte med 6-3, 6-2.
Berrettini hevet seg i det tredje settet og kjempet seg tilbake i kampen. Den italienske verdenssjueren vant til slutt settet 6-3.
Det fjerde settet skulle vise seg å bli avgjørende, men det ble en jevn duell melloom de to tennisessene. Begge spillerne holdt serve til Berrettinis fjerde servegame.
På stillingen 4-3 til Nadal brøt spanjolen og fikk muligheten til å serve for matchen. Berrettini klarte ikke å stå imot. Dermed er den spanske superstjernen klar for sin sjette Australian Open-finale og 29. Grand Slam-finale totalt.

Møter Medvedev

I finalen skal Rafael Nadal bryne seg på den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev. Russeren tok seg til finale etter fire sett mot Stefanos Tsitsipas.
Det første settet gikk til tiebreak, som Medvedev slutt gikk seirende ut av. Stefanos Tsitsipas slo tilbake umiddelbart med 6-4 i det andre settet.
Russeren vant det tredje settet med de samme sifferne, før han var overlegen i det avgjørende. Fjerde sett endte med knusende 6-1 i russerens favør.
Finalen spilles søndag 30. januar.
Underveis i kampen reagerte russeren kraftig på at faren til Tsitsipas snakket ofte. Frustrasjonen fikk dommeren merke:

picture

Superstjernen raser mot dommeren: – Herregud, hvordan kan du være så dårlig?

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame