Populære sporter
All sport
Vis alt

Hyller motstanderen etter spinnvilt drama: – Han er utrolig

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 21/01/2022 klokken 09:54 GMT+1

Det ble høydramatisk da Matteo Berrettini tok seg videre til 4. runde i Australian Open.

Matteo Berrettini

Foto: Getty Images

Matteo Berrettini - Carlos Alcaraz 3-2 (6-2, 7-6, 4-6, 2-6, 7-6)
Den italienske verdenssjueren møtte knallhard motstand i form av spanske Carlos Alcaraz. 18-åringen fra Murcia havnet skjevt ut fra start, men hentet seg gradvis inn igjen i kampen. Det som lenge så ut som å bli en italiensk seier i strake sett, utviklet seg til å bli en fire times lang batalje på hardcourten i Melbourne.
Fra å ligge under med to sett, kjempet Alcaraz seg tilbake og utlignet til 2-2. I det avgjørende femtesettet fulgte de to tennisstjernene hverandre tett hele veien, og kampen ble avgjort i et super tiebreak. Etter fire timer og ti minutter var det Matteo Berrettini som gikk seirende ut.
I seiersintervjuet brukte Berrettini tiden på å hylle motstanderen.
– Han er utrolig. Da jeg var på hans alder, tror jeg ikke at jeg hadde ATP-poeng en gang. Han er imponerende og han vil bare forbedre seg etter kamper som denne, sa italieneren om Alcaraz.
– Man ser på slutten hvordan dette med rutine hjelper. De spiller omtrent 100 poeng i det siste settet og det er cirka 20 upressede feil av Alcaraz som mister litt fokus. Da spiller Berrettini ganske smart. Han er litt høyere over nettet, spiller litt mer spinn midt i banen. Istedenfor å gå for linjene, så holder han ballen i gang, mens Alcaraz slår noen feil i viktige poeng. Det er lite som skiller, oppsummerer Discoverys tennisekspert Øyvind Sørvald.
  • Følg Rafael Nadal, Daniil Medvedev og de andre tennisstjernene i Australian Open på discovery+.

Berrettini klart best i åpningen

Italieneren åpnet knallsterk med en soleklar 6-2-seier i det første settet. Det lå tidlig an til at Berrettini skulle få en behagelig reise også i det andre settet. 25-åringen brøt Alcaraz i spanjolens første servegame.
Men 18 år gamle Alcaraz slo tilbake mot slutten av settet og utlignet til 6-6. I tiebreaket var det derimot ingen tvil om hvem som skulle ta det. Matteo Berrettini tok tiebreaket 7-3.
I det tredje settet fikk Alcaraz det lettere på servegamene sine, men også Berrettini hadde full kontroll på egen serve - fram til game nummer ni.
Alcaraz fikk tre breakballer etter å ha gått opp i 40-0 på Berrettini sin serve. 18-åringen misbrukte den første, men var heldig med nettkanten på andre breakball. Carlos Alcaraz sikret seg settets første break.
Etter breaket fikk Alcaraz muligheten til å serve hjem sitt første sett for kampen. Det hadde spanjolen få problemer med å gjøre, som reduserte til 1-2.
Artikkelen fortsetter under videoen:
picture

Serberen klemmer til – treffer ballgutten

Starten på comebacket?

Fjerde sett startet on serve i de fire første gamene, men momentumet i kampen var snudd. Nok en gang klarte den unge spanjolen å bryte først. Han bekreftet breaket i det påfølgende servegamet.
Samtidig som Alcaraz stadig spilte seg bedre, var det mer og mer som ikke fungerte for Berrettini. I andre servegame på rad ble italieneren brutt og Alcaraz gikk opp til 5-2.
Nok en gang var den unge spanjolen iskald på egen serve, og utlignet til 2-2 i sett uten problemer, med 6-2 i det fjerde settet.
Berrettini fikk en bedre start på det avgjørende settet. Etter to strake brudd imot, sikret italieneren seg det første gamet på egen serve.

Tråkket over

I påfølgende game skulle det bli dramatisk. På stillingen 15-15 til, tråkket italieneren over. 25-åringen fra Roma måtte ha medisinsk tilsyn, men etter flere minutter stablet han seg tilbake på beina og fortsatte ut kampen. Alcaraz servet seg til 1-1.
Se videoen av overtråkket her:
picture

Her går det galt for den italienske stjernen

Berretini sitt andre servegame ble langt og intenst. Balanserende på en knivsegg, hadde begge spillerne muligheter til å sikre seg poenget, men Alcaraz klarte ikke å utnytte breakballen han fikk. I stedet var det Berrettini som holdt serven.
Italieneren fikk også sin breakball i det påfølgende gamet, men heller ikke han klarte å ta vare på muligheten da Alcaraz utlignet til 2-2.
Ingen av spillerne fikk noe gratis i de neste gamene heller, men begge klarte likevel å holde serve fram til 5-5.
Berrettini hadde få problemer i sitt siste servegame, mens det ble mer trøblete for Alcaraz på stillingen 6-5 i favør italieneren.

Alcaraz hadde en kjempemulighet på 30-30, men feilberegnet volleyforsøket. Berrettini tok ikke vare på matchballen, og Alcaraz reddet seg inn til et avgjørende super tiebreak.
I tiebreaket startet spanjolen med et minibreak. Det samme gjorde Berrettini. Videre fulgte de hverandre fram til 5-4 i favør Berrettini. Italieneren sikret seg nok et minibreak og tok føringen i kampen. Initiativet ga han aldri fra seg, og stod igjen med fire matchballer på stillingen 9-5. Kampen ble avgjort på en dobbelfeil av den unge spanjolen.
Dermed fikk italieneren sin revansje fra Vienna Open. Da var det Alcaraz som gikk seirende ut av duellen i kvartfinalen. Det var eneste gang de hadde møttes tidligere.
Etter dagens seier, er Matteo Berrettini klar for 4. runde. Der venter enten amerikanske Sebastian Korda eller spanske Pablo Carreño Busta, som blant annet slo Viktor Durasovic i strake sett under ATP Cup tidligere i januar.
  • Følg Rafael Nadal, Daniil Medvedev og de andre tennisstjernene i Australian Open på discovery+.

Fjorårets gjennombrudd

Carlos Alcaraz sitt Australian Open er over for denne gang, men 18-åringen blir et navn å følge utover i sesongen. fikk sitt virkelige gjennombrudd forrige sesong. Fra mai etablerte han seg som en topp 100-spiller, og gjennom kalenderåret 2021 tok spanjolen flere skalper.
I US Open slo han blant annet daværende verdenstreer Stefanos Tsitsipas. I samme turnering tok han seg til åttedelsfinale, og ble den yngste siden 1992 til å klare det i en Grand Slam-turnering.
I november vant 18-åringen Next Gen-turneringen, som er sesongavslutningen for de beste tennisspillerne under 21 år. Tidligere har både Jannik Sinner og Stefanos Tsitsipas vunnet turneringen.
I Spania regnes han som arvtakeren til «The King of Clay», Rafael Nadal.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame