Populære sporter
All sport
Vis alt

Stjernene splittet over Djokovic-sagaen: – Ingen spiller er viktigere enn turneringen

Joakim Opphus

Oppdatert 15/01/2022 klokken 13:32 GMT+1

Årets første Grand Slam-turnering har kommet i skyggen av sagaen rundt Novak Djokovic og kanselleringen av visumet hans. Flere av verdens største stjerner er splittet over situasjonen.

Daniil Medvedev (t.v.) Alexander Zverev (midten) Rafael Nadal (t.h.)

Foto: Getty Images

Saken har fått stor oppmerksomhet i media over hele verden de siste ukene. Flere av de største stjernene i tennis-sirkuset har naturlig nok fått spørsmål om situasjon rundt verdenseneren.
Olympiske mesteren fra Tokyo og nummer tre i verden Alexander Zverev mener at serberens ettermælet ikke vil ta skade av situasjonen.
– Jeg vet ikke hva fansen sin oppfatning er, men jeg vet at blant spillerne er han fortsatt sett på som en av de beste spillerne fordi det han har oppnådd i karrieren vil ikke bli tatt vekk. For meg er han fortsatt en av det største spillerne i historien. Dette er åpenbart ikke bra for noen, spesielt han. Men ikke tvil på ettermælet hans på grunn av dette, sier tyskeren på en pressekonferanse i forkant av turneringen.
Nick Kyrgios er er kjent for å være en frittalende person og er tydelig på hva han mener om situasjonen.
– Jeg føler meg flau som en australsk atlet og hva denne mannen har gjort for oss og idretten. Jeg synes bare ikke det er riktig hvordan han har blitt behandlet, sa australieren på hans Instagramprofil
I den samme videoen kritiserer han også media og dekningen av saken.
  • Se Australian Open med Casper Ruud på discovery+ og Eurosport.no

– Ingen er viktigere enn turneringen

Rafael Nadal har også fått spørsmål vedrørende Djokovic, han mener at ingen spiller kommer over turneringen.
– Ingen spiller i historie er viktigere enn en turnering. Turneringen kommer til være bra med eller uten ham, det er min mening om saken, sier den 20-ganger Grand Slam-vinneren.
Den spanske verdenstreeren på kvinnesiden, Garbiñe Muguruza mener at reglene var klare og at hele saken kunne blitt ungått.
– Alt dette kunne vært unngått – som vi alle har gjort – ved å bli vaksinert og gjøre de tingene som vi måtte gjøre før vi kom hit til Australia, sier to-ganger Grand Slam-vinner Garbiñe Muguruza og tredje-seedet i kvinnenes turnering.
– Alle visste om reglene. Du må bare følge og det er det, jeg synes ikke det er så vanskelig, sier hun.
Verdenstoer Daniil Medvedev mener derimot at Novak Djokovic bør få delta i turneringen, dersom det viser seg at han hadde et gyldig unntak til å komme inn i landet.
– Vi befinner oss i Australia, det er deres regler. Men fra hva jeg vet, dersom han har et gyldig unntak for å være i dette landet bør han kunne spille turneringen, sier russeren på en pressekonferanse før turneringen.
Den regjerende Australian Open vinneren på kvinnesiden, Naomi Osaka synes hele situasjonen er uheldig.
– Det er uheldig situasjon. Han er en så stor spiller og det er litt trist at noen kommer til å huske han på denne måten.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame