Onsdag morgen norsk tid er Casper Ruud klar for 2. runde i Australian Open – hans første Grand Slam-turnering i karrieren.
Kampen er ventet å starte mellom kl. 07.00 og 09.00 norsk tid.
  • Se Casper Ruud i 2. runde i Australian Open på Eurosport Player og Eurosport Norge onsdag!
US Open
Sjokk-exit for Ruud: Tapte for 117-rangert nederlender
01/09/2021 PÅ 19:51
På motsatt halvdel står 26. rankede Diego Schwartzman, en ordentlig nøtt for 19-åringen fra Snarøya.
Med seg på sidelinjen har Casper Ruud naturligvis pappa og trener Christian Ruud. 45-åringen, som regnes som den beste mannlige norske tennisspilleren gjennom tidene, tok seg helt til 4. runde i den australske storturneringen tilbake i 1997. To år senere var Ruud tilbake igjen og slo ut storfavoritt Alex Corretja i 2. runde.
– Jeg kjenner ikke så mye press, det er kult å være her å spille min første Grand Slam. Pappa var jo her selv for 18 år siden, så jeg tror han synes det er veldig kult å være her nede igjen, og at jeg spiller. Han har alltid vært en viktig støttespiller og får meg alltid til å føle meg rolig og bra på banen, forteller Ruud til Eurosport dagen før dagen.
18 år er imidlertid en stund siden, og selv om pappa Ruud har den feteste CVen i familien, forteller Casper Ruud at det er ganske mange år siden eldste far i huset ga opp å sparre med sin sønn.
– Jeg var vel rundt 15-16 år da jeg slo ham første gang. Jeg husker et år etter jeg hadde spilt en U14-turnering, så skulle jeg være hjemme en del og trene mye. Da spilte vi mange matcher, og til slutt endte det med at jeg vant et sett. Da ble han litt irritert. Han vil ikke spille så mye med meg lenger nå, smiler Ruud.
Artikkelen fortsetter under:
I april i fjor opplevde Casper Ruud et av sine største øyeblikk på tennisbanen da han fikk trene med verdensener Rafael Nadal. Den erfaringen blir verdifull for 19-åringen til onsdagens store test.
– Jeg tror det blir en kul kamp. Jeg har ikke spilt så mange kamper mot topp 30- og topp 40-spillere ennå, men jeg har prøvd meg litt og trent litt med noen store spillere, sier Casper Ruud.
Ruud tok seg videre fra 1. runde etter en ordentlig tennisthriller mot Quentin Halys, og kunne til slutt juble for 11–9-seier i det femte og avgjørende sett – akkurat det gjorde Schwartzman også.
– Jeg har sett litt på ham. Jeg var i Sør-Amerika i fjor, da spilte han samme turnering og jeg fikk sett litt på ham. Jeg får bare tenke at han også kommer fra en tøff kamp og kan være litt sliten. Jeg er i god kampform og har spilt mange kamper allerede i år, så jeg føler meg selvsikker og skal gå for seier, forteller Ruud.
Om det skulle bli seier, kan Casper Ruud ikke bare glise for avansement, men også for en solid økonomisk gevinst. Snarøya-gutten er allerede sikret drøye 560 000 kroner for å ha tatt seg til 2. runde. Om det skulle bli spill i 3. runde spretter premiepengene opp til nesten 900 000 kroner. En klekkelig sum, men likevel bare småpenger sammenlignet med det de drøye 23 millioner kronene vinneren av hele turneringen tar med seg.
US Open
Ruud-kamp utsatt: Meldt voldsomme regnbyger
01/09/2021 PÅ 15:36
US Open
Stolt over sønnens enorme steg: – Ligger foran skjema
30/08/2021 PÅ 09:55