Populære sporter
All sport
Vis alt

Federer vant Australian Open - på gråten etter sin 20. Grand Slam: – En utrolig prestasjon

Trond Arvid Alund

Oppdatert 28/01/2018 klokken 15:13 GMT+1

Sveitseren var tydelig rørt da han mottok trofeet etter den kraftanstrengende finalen: – Tusen takk for alt, dere er fantastiske.

0128 Federer Itw

Foto: Eurosport

Roger Federer viste igjen sin enorme klasse på tennisbannen, søndag. Foran finalen mot Marin Cilic - ranget som nummer seks i turnerningen - var sveitseren den klare favoritten. Han skuffet ikke.
Etter fire tette, harde og jevne sett i den australske varmen (dog under tak) feide Federer motstanderen av banen i det femte, og sikret med det sin 20. Grand Slam-seier i karrieren.
– Og da er det klart: Federer vinner og sikrer med det sin 20. Gramd Slam totalt. Gratulerer Federer, utbrøt kommentatorene Christer Francke og Svein-Espen Olsen da tenniseneren kunne heve armene i været.

Kampen vippet

Roger Federer beviste sitt favorittstempel tidlig da han landet første sett med sifrene 6-2. På det tidspunktet så det ut til å bli plankekjøring for den 36 år gamle tennisstjernen, men Cilic ville det annerledes og utliknet Federers overtak etter et intenst og seerverdig tie-break i andre sett: 7-6 til kroaten.
Der i fra og ut gikk Australian Open-finalen i et vanvittig tempo, hvor enkelte av gamene kun varte i et drøyt minutt.
Og etter fire sett, da Cilic så ut til kanskje å ha snudd fordelen i sin favør, tok Federer alvorsmaska på. Uten å levne motstanderen en sjanse i det avgjørende settet satte sveitseren opp farten og avsluttet turneringen overbevisende med 6-1 i femte sett.
– Han er helt overlegen i det femte og vinner 6-1, hvor han avgjør det med et blankt servegame. Gratulerer igjen, Federer, sa Eurosports tenniskommentatorer.

Tok sin 6. Australian Open

– Det her er et eventyr for meg, som bare fortsetter. Jeg vil takke Marin for finalen og ønsker han alt det beste. Tusen takk for alt, dere er fantastiske, sa Federer i sin takketale på podiet i retning de oppmøtte.
– Jeg vil takke alle som har bidratt til å gjøre denne kvelden spesiell for begge oss spillerne. Takk skal dere ha, alle mann, sa en meget rørt Australian Open-vinner før han kysset pokalen i ekstase.
Også Eurosports kommentatorer ble beveget av seansen.
– Det er fantastisk at etter så mange år og titler senere, at han fortsatt skulle være på gråten. Det er rørende. Det er en helt utrolig prestasjon han gjør her nede.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame