Populære sporter
All sport
Vis alt

Australian Open-sensasjonen måtte gi seg – Federer kan ta sin 20. Grand Slam-tittel

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 26/01/2018 klokken 12:46 GMT+1

Sør-Koreanske Chung Hyeon kastet inn håndkleet i andre sett i Australian Open-semifinalen.

chung

Foto: Eurosport

Roger Federer vant det første setter 6-1 og på stillingen 5-2 i det andre kastet Chung inn håndkleet. Det var trolig et gnagsår som stoppet ham.
Nå startet ikke kampen så bra for Chung. Den store overraskelsen i årets Australian Open ble brutt av Federer allerede i sitt første servegame. Han hadde muligheten og en breakball i Federers serve, men veteranen klarte å ro i land gamet til 2-0.
Den 21 år gamle sørkoreaneren holdt sin annen serve, men i det tredje klarte Federer å bryte igjen. Derfor tok den 15 år eldre spilleren det første settet relativt greit på litt over en halvtime.
  • Se Australian Open-finalen: Roger Federer – Marin Cilic på Eurosport 1 og Eurosport Player søndag fra 09.00!
I det andre settet klarte Federer først å bryte til 3-1. De holdt hver andre server fram til 5-2. Sørkoreanerens har tatt seg til semifinalen på grunn av sin store bevegelse og tempo i spillet sitt. Det virket ikke lenger som han klarte å holde tritt med veteranen Federer lenger.
– Jeg synes første sett var normalt. Jeg vet ikke hva som skjedde med min motstander for jeg var fokusert med mitt eget spill. Men jeg så jo at han begynte å slite og ikke var så bevegelig lengre, sa Federer.
– Men han har spilt en flott turnering og jeg tror vi vil se mer til Chung, sa 36-åringen.
På grunn av varmen i Melbourne hadde man valgt å lukke taket på Rod Layer-anlegget.
– Jeg husker jeg lo da Venus Williams klaget over varmen tidlig i turneringen etter at man hadde lukke taket og tenkte at de har jo bra aircondition der. Jeg synes det var fryktelig varmt til å begynne med og nede på banen merket vi ikke mye til det, sa Federer som har vunnet hele 19 Grand Slam-turneringer.
I søndagens finale møter han den kroatiske servekanonen Marin Cilic. Federer slo Cilic i fjorårets Wimbledon-finale, men Federer har for mye rutine til å ta lett på oppgaven.
– Jeg vet hvor vanskelig det er å vinne en Grand Slam, derfor nøyer jeg med å være glad for å ta ytterligere en Grand Slam før jeg gir meg, sa sveitseren.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame