Ruud kom skjevt ut fra start og ble brutt to ganger tidlig i åpningssettet. Schwartzman ledet 4-1, men Snarøya-gutten hentet seg delvis inn med å bryte tilbake til 3-4. Likevel løste Schwartzman oppgaven og vant 6-4.
– Schwartzman tok det første settet uten å overbevise. Jeg tror argentineren har mer å gå på. Det er ikke uten grunn han er nummer 26 i verden, kommenterte Eurosports Christer Francke.
US Open
Sjokk-exit for Ruud: Tapte for 117-rangert nederlender
01/09/2021 PÅ 19:51
I det andre settet ble Ruud brutt tidlig og fikk igjen dårlig start. Nordmannen hentet seg litt inn, men ble brutt nok en gang på 5-2. Ruud tapte til slutt settet 2-6.
Eurosports kommentator lot seg tidvis imponere av Ruuds overmann.
– Han er den som styrer mest nå. Se hvor løpssterk han er. Selv om det er varmt, sprinter han rundt som en norsk sommerdag, sa Francke.
(Se matchballen! Saken fortsetter under)

Kunne møtt Nadal

Ruud kjempet godt for å holde seg inne i kampen i det tredje settet, men ble brutt på 2-2.
Derfra og inn var det ingen tvil om hvem som skulle avansere. Schwartzman vant med 6-4, 6-2, 6-3. Argentineren møter vinneren av ukrainske Alexandr Dolgopolov og australske Matthew Ebden. I fjerde runde venter etter alt å dømme Ruuds forbilde, Rafael Nadal.
Totalt får Ruud med seg 70 poeng fra Australia. De kan komme godt med med tanke på at han i februar må forsvare 180 poeng. Dette er poeng han «mister» siden det er ett år siden han kom til semifinalen i ATP 500-turneringen i Rio.
Trolig vil Ruud være topp 120 på den nye rankingen. I øyeblikket er han ranket som nummer 138. Karrierebeste er 108.
I tillegg tjener han rundt 560.000 kroner på å ha kommet videre til andre runde.
– Han misset litt for mye. Han spiller bedre i 2. og 3. sett. Casper begynner til tider å spille bra, men da spilte han andre enda bedre. Han har litt dårlig backhand og returnerer litt for dårlig. Schwartzman er bedre, men hadde håpet at Casper skulle være på sitt beste – det var han ikke i dag, sa Christian Ruud til NTB.

Skal spille grustennis i Sør-Amerika

Overfor Eurosport.no forklarer faren, etter å ha pratet med Casper, at flere ting tydet på at tennistalentet var mentalt sliten.
– Han var litt sliten og slet litt med lyset. Det var lav sol. Det er ingen unnskyldning og er likt for begge, sier Christian og utdyper:
– Det kan være et tegn på at han er mentalt sliten. Men vi må ikke glemme at Casper er 19 år, og at motstanderen er blant de 25 beste i verden. Målet blir å komme tilbake, så han kan yppe seg mot de store.
Torsdag går turen hjem til Norge.
– Det blir noen dager hvor han tar det rolig, så skal han trene, sier Ruud til Eurosport.no.
Deretter venter etter alt å dømme noen uker i Sør-Amerika på grus, hvor han hadde stor suksess i fjor.
– Det blir fire ATP-turneringer i Sør-Amerika. Vi håper han kan være i hovedturneringen i en eller to av de, sier han.
Muligheten er god for det i Ecuador Open, det som trolig blir ungguttens første turnering etter Australian Open. Ruud er tre plasser fra å gå inn i hovedturneringen som spilles i hovedstaden Quito. Hovedturneringen serves i gang 5. februar.
Deretter går turen etter alt å dømme til turneringer i Buenos Aires, Rio og São Paulo.
US Open
Ruud-kamp utsatt: Meldt voldsomme regnbyger
01/09/2021 PÅ 15:36
US Open
Stolt over sønnens enorme steg: – Ligger foran skjema
30/08/2021 PÅ 09:55