Novak Djokovic står over ATP Cup i Sydney, sier en kilde rundt tennisstjernen til den serbiske avisen Blic. Han var satt opp til å møte Casper Ruud 1. januar.
Lagturneringen er tradisjonelt startskuddet på en ny sesong i herretennis. Der skal Norge møte Serbia på åpningsdagen, men det ligger an til å skje uten Djokovic i kampen til Ruud.
– Det er 99 prosent sikkert at Novak ikke deltar i ATP Cup. Han trener her (i Beograd) og har bestemt seg for å stå over den turneringen, sier et ikke navngitt medlem i Djokovic-leiren til Blic.
Australian Open
Testet positivt etter tap i Australian Open
2 TIMER SIDEN
Et slikt frafall vil senke oddsen ytterligere på at verdenseneren ikke blir å se i Australian Open i Melbourne. Djokovic har vunnet de tre siste utgavene av Grand Slam-turneringen.
34-åringen har hittil nektet å røpe om han er vaksinert mot koronaviruset eller ikke. Tidligere har han uttrykt motstand mot å få en slik beskyttelse. Alle som skal inn i Australia, må være vaksinert.
I november sa Djokovics far Srdjan at sønnen neppe stiller i Australian Open. Samtidig anklaget han arrangøren for utpressing i sitt forsøk på å tvinge Novak Djokovic til å ta koronavaksinen.
Norge skal også møte Spania og Chile i ATP Cup-gruppespillet. Ruud og Viktor Durasovic fronter det norske laget. Puljevinnerne går til semifinalene.
Finalen spilles 9. januar. Australian Open starter åtte dager senere. (©NTB)
Så du denne?

Slik beskriver Casper Ruud den eventyrlige 2021-sesongen

Australian Open
Garin - Martinez - Australian Open
4 TIMER SIDEN
Australian Open
Karatsev - McDonald - Australian Open
4 TIMER SIDEN