Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud rett ut av Australian Open-oppladningen: – I dag klaffet det ikke helt

Joakim Opphus

Oppdatert 11/01/2023 klokken 14:03 GMT+1

Casper Ruud fikk ikke en ideel oppladning før Australian Open som begynner neste uke. Nordmannen røk rett ut av ATP 250-turneringen i Auckland.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Casper Ruud - Laslo Djere 6-3, 3-6, 6(3)-7
Casper Ruud er på plass i New Zealand for å spisse formen inn mot Australian Open som starter om ikke mange dagene, men oppholdet ble ikke slik nordmannen hadde håpet på.
Etter over to timers spill var serbiske Laslo Djere som til slutt endte opp med å trekke det lengste strået i en jevn tre-setter i Auckland.
– Det var synd, selvfølgelig, og litt skuffende å tape en jevn tresetter, men slik er det. Det går litt begge veier. I dag klaffet det ikke helt da det virkelig gjaldt, men det var en ganske velspilt kamp, sa Ruud til NTB.
Neste turnering for nordmannen blir Australian Open. Der er han andreseedet og har en mulighet til å bli ny verdensener.
Nordmannen var førsteseedet i ATP 250-turneringen i Auckland. Åpningskamp mot Djere ble utsatt i drøye to og en halv time grunnet regn, og ble ikke ferdigspilt før nærmere midnatt i New Zealand.
– Disse dagene har vært litt annerledes enn man hadde sett for seg. Det har vært mye regn så man har ikke fått spilt like mye ute. Det er bra for meg å få en tøffere kamp i kroppen før Australian Open, sa Ruud.

Jevnt

Spillerne kom endelig i gang rundt kl. 22.00 lokal tid og det var den norske verdenstreeren som taklet utsettelsen best innledningsvis.
Ruud brøt serberen tidlig og gikk opp i en 3-1-ledelse i førstesett. Djere klarte ikke å bryte tilbake mot Ruud som servet godt og tok åpningsettet 6-3.
Sett nummer to derimot var serberen - ranket som nummer 70 i verden - bedre med på notene. Denne gangen var det han som fikk det avgjørende servebruddet på 1-2 og gikk opp til 1-3.
Etter et langt femte game klarte han også å bekrefte bruddet og økte til til 1-4. Ruud klarte ikke å slå tilbake og serberen tok til slutt andresettet 3-6, etter å ha banket inn to serveess på settets to siste poeng.
Djere fortsatte å gjøre livet surt for Ruud i tredjesettet. Nordmannen tok åpningsgamet, men måtte først forsvare to breakballer mot seg. I det påfølgende gamet hadde Ruud hele tre breakballer, men Djere slo voldsomt tilbake og vant de neste fem poengene og holdt egen serve.
Ingen av spillerne klarte å bryte motstanderens serve i det tredje settet og kampen måtte avgjøres i et tiebreak.
Der var serberen den klart beste. Han hadde hele fem matchballer på stillingen 1-6. Ruud forsvarte to, men måtte se seg slått 3-7.
Sett denne?
picture

Frustrert Djokovic tar en «Rune» – kaster ut eget team-medlem

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame