Getty Images

Drømmestart for Ruud – fullstendig overlegen i Argentina: – Deilig å få revansj

Drømmestart for Ruud – fullstendig overlegen i Argentina: – Deilig å få revansj

10/02/2020 21:56Oppdatert 10/02/2020 23:15

Spanske Pablo Andujar ble regelrett gruset av nordmannen mandag kveld.

– Det var en god kamp. Jeg startet bra og klarte å holde trykket oppe hele veien. Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med det. En bra start på «Sør-Amerika-svingen», og det var deilig å være på grus igjen, sier Caper Ruud selv etter kampen.

I første runde av turneringen ventet 58.-rankede Pablo Andujar fra Spania på motsatt side av nettet. Som favoritt burde Ruud levere for å forsvare de 200 poengene han sanket i februar i fjor – hvilket betyr mye ettersom poengene som oppnås blir stående i ett år.

Og på favorittunderlaget grus tok han kommandoen fra start og vant det første gamet, og brøt Andujars servegame allerede i første forsøk. Etter tidlig ledelse med 3-0 i game så han seg aldri tilbake.

– Den forehanden til Casper er så tøff og så hard, og den spinner så mye, at det tvinger Andujar til å ta sjanser, kommenterte Eurosports ekspert Christer Francke.

Det første settet varte ikke mer enn om lag en halvtime. Da hadde nordmannen feid grusen med motstanderen til vakre 6-2: Drømmestarten var sikret.

– Ekstremt bra. Han er energisk og positiv, og mye stemmer. Serven er veldig bra og han har god uttelling. Han tar også vare på breakballene med en gang, kommenterte Francke.

Og det andre settet startet ikke noe dårligere. Han dundret gjennom åpningen på økt nummer to, og tok ledelsen 3-0 nok en gang.

– Han har kontroll i alle deler av spillet. Vi ser at Andujar svetter litt mer og puster litt tyngre enn vår norske spiller, sa Eurosport-eksperten.

21-åringen fortsatte i samme stil, og avansementet var i realiteten aldri truet. Det andre sett endte med 6-3-seier.

– For de som så på føltes det bra, og forhåpentlig så det bra ut også. Så jeg er veldig fornøyd med dagens seier, og det var deilig å få revansj mot en jeg tapte mot senest i fjor, så absolutt en godkjent start på denne touren, sier Casper Ruud.

Dermed er Ruud klar for andre runde etter 2-0-seier i sett.

Video - Sikret 100.000 i prispenger – se høydepunkter fra Ruuds forehand-show

02:07