Casper Ruud - Dušan Lajović: 7-5, 6-1
– Det var tøft for det var varmt, det var midt på dagen og over 30 grader. Det var helt klart både en fysisk test og en tennisspesifik test, så veldig glad for at jeg kom meg gjennom og gikk av banene seirende. Følte at det var et veldig tøft første sett som var veldig viktig å vinne.
Argentina Open
Her får han det synlige beviset – smaker på pokalen
16/02/2020 PÅ 19:55
– Når man vinner et sånnt jevnt sett i den varmen, så gir det deg veldig selvtillit, men for motstanderen blir det kanskje ekstra tungt å komme tilbake. Så det var det viktigste med denne kampen her, å vinne det første settet.
Nå venter semifinale for Ruud lørdag hvor han møter den useedede argentineren Juan Ignacio Londero, som er nummer 69 på ATP-rankingen.
– Det blir enda en tøff kamp. Jo lenger man kommer i turneringer, jo tøffere motstand blir det, så det er bare å prøve å nullstille og gjøre seg klar til en ny kamp.

Sterk seier

Etter å ha slått ut både Roberto Carballés Baena og Pablo Andujar i de første kampene i Argentina Open ventet serbiske Dušan Lajović i kvartfinalen.
Ruud startet bra og tok første game, før han la på til både 2-0 og 3-0. Men Lajovic utlignet til 3-3. Ruud tok neste game, men serberen hang på. På 6-5 hadde nordmannen mulighet til å ta første sett, noe han gjorde.
I andre sett briljerte Ruud med en start på 5-0 i games, før Lajović reduserte til 5-1. Men det var aldri noen tvil. Casper Ruud sikret settet 6-1 og er dermed klar for semifinale.
Semifinalen spilles lørdag, mens finalen spilles søndag.
Se matchballen til Ruud her:

Overlegen seier: – Det var egentlig aldri noen tvil

Kan knuse pappas rekord

Denne uken noterte Casper Ruud seg for karrierebeste hva angår verdensranking i tennis. 45.-plassen er kun seks plasser bak far og trener. Christian Ruud håper hans 39.-plass, som foreløpig er beste plassering av en nordmann, blir slått av sønnen.
– Jeg håper han knuser den skikkelig. Jeg både tror og håper han klarer det, sa Christian Ruud til Eurosport tidligere fredag.
Etter fredagens seiere er han ett steg nærmere å slå farens rekord og vil trolig bli nummer 39. på verdensrankingen. Den ofisielle verdensrankingen kommer ut på mandag.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene fra Ruuds sterke seier i kvartfinalen

Argentina Open
Finaleklare Ruud: – Sulten på min første seier
16/02/2020 PÅ 13:54
Argentina Open
Her slipper han jubelen løs – sikret historisk rekord
15/02/2020 PÅ 20:12