Casper Ruud – Juan Londero 2-1 (4-6, 7-5, 6-1)
Dermed er nordmannen klar for finale. Han presterer i tillegg en helt unik bragd. 21-åringen er nå tidenes høyest rangerte norske tennisspiller, og han tar dermed rekorden fra far og trener, Christian Ruud. Nøyaktig rangering vil bli offentliggjort etter helgens finale.
US Open
Sjokk-exit for Ruud: Tapte for 117-rangert nederlender
01/09/2021 PÅ 19:51
Når Eurosport.no ringer Christian Ruud og spør om hvordan det er å bli forbigått av junior, er han klokkeklar:
– Det er jo bare gøy. Det er jo jobben min at han skal bli så god som mulig. Dette har vært like mye et mål for meg, ler han.
Nå som Casper vil avansere på ATP-rankingen, er det et betimelig spørsmål hvor det egentlig skal stoppe.
– Man skal ikke glemme at han har ganske mye å forsvare de neste ukene. Det kan fort være at han snart er tilbake på 40-50 på rankingen igjen. Vi kan ikke ta noen seire på forskudd her. Det vil alltid gå litt opp og litt ned, men klarer man å avansere noen plasser for hvert år, er vi fornøyde, sier 21-åringens far og trener.
Likevel har de seg imellom snakket om et slags mål for sesongen:
– Å klare topp 30 innen slutten av året er et mål vi har snakket litt om. 2019 endte med 50-tallet. Topp 30 skal være realistisk hvis han holder seg skadefri og holder seg i samme spor.

Comeback

Hjemmehåpet Londero hadde god kontroll i det første settet. Ruud måtte slå tilbake i det andre, og han klarte også å bryte til 5-5 i sett nummer to etter at Londero servet for kampen på stillingen 5-4. Så snudde det fullstendig for nordmannen. Mot tampen av settet brøt han argentineren en rekke ganger.
Tredjesettet ble nærmest en transportetappe, der Ruud plutselig var overlegen på alle fronter mot en sliten Londero. Det ble også noe overskygget av det som kunne se ut som et illebefinnende på tribunen. Ruud var snarrådig og bidro med det han kunne - hele seansen kan du se i videovinduet nederst i saken.

Favoritt - med stor F

Nå som han er klar for finale, vil altså norske Casper Ruud bli betraktet som favoritt - og det med stor F.
Argentinske Diego Schwartzman, ranket som nummer 14 i verden, måtte nemlig trekke seg fra semifinalen i Argentina Open. Det ble bekreftet samtidig som Casper Ruud spilte mot Juan Ignacio Londero.
Schwartzman skulle egentlig møte portugisiske Pedro Sousa i den andre semifinalen, men førstnevnte dro på seg en skade i kvartfinalen som gjorde at det å fullføre turneringen ikke var mulig. Sousa kom inn i Argentina Open som «lucky loser» etter å ha tapt i kvalifiseringen. Han er helt nede på plass nummer 145 i rankingen og levnes få sjanser i finalen.
– Schwartzman er nok kanskje en bedre spiller, men Sousa har tross alt kommet til finalen ved å slå tre gode spillere. Folk kan mene at Casper er favoritt, og det kan godt hende, men alt kan skje, sier Christian Ruud.
– Fokuset vårt er å spille bra. Så kan det godt hende man spiller bra og likevel taper, det vet man aldri.
Det er ingen tvil om at dette er en stor opplevelse for Team Ruud.
– Det er klart man gleder seg! Man trener jo for dette her. Dette er jo en milepæl. At vi kan klare å vinne en tittel i løpet av året er jo noe vi også har snakket litt om.
Eurosport-ekspert Christer Francke skrev underveis i kampen om Ruuds favorittstempel på Twitter:
Se den dramatiske situasjonen fra tredjesettet her - og Ruuds herlige gest:

Ruud grep inn da tilskuer fikk illebefinnende: – En herlig gest

US Open
Ruud-kamp utsatt: Meldt voldsomme regnbyger
01/09/2021 PÅ 15:36
US Open
Stolt over sønnens enorme steg: – Ligger foran skjema
30/08/2021 PÅ 09:55