Getty Images

Pappa Ruud om ranking-rekorden: – Håper han knuser den skikkelig

Pappa Ruud om ranking-rekorden: – Håper han knuser den skikkelig

14/02/2020 10:50Oppdatert 14/02/2020 11:18

Casper Ruud er bare seks plasser bak tidenes beste nordmann på verdensrankingen. Trener og pappa, Christian, er mannen å slå.

  • Se Casper Ruud i kvartfinalen av Argentina Open klokken 18.30 på Dplay + Sport. Sikre deg tilgang her!

Denne uken noterte Casper Ruud seg for karrierebeste hva angår verdensranking i tennis. 45.-plassen er kun seks plasser bak far og trener. Christian Ruud håper hans 39.-plass, som foreløpig er beste plassering av en nordmann, blir slått av sønnen.

– Jeg håper han knuser den skikkelig. Jeg både tror og håper han klarer det, sier han.

Sjefen i huset

– Han kan nok sette meg litt på plass da, ja. Jeg har alltid hatt den mot han, men jeg får trøste meg med at jeg har hjulpet han på veien mot den milepælen, sier faren.

– Men tennisen er mye tøffere nå enn den var da jeg var på mitt beste. Det er flere gode spillere og flere proffer i dag. Sånn sett har han nok egentlig slått meg allerede. Jeg lå mellom 100 og 150 på rankingen da jeg var på samme alder.

Casper Ruud uttalte at han håper rekorden brytes så raskt som mulig, og får medhold av faren.

– Han må nok vinne en kamp eller to til for at han skal klarte forbi allerede denne uken. Det blir meget vanskelig, men det hadde vært moro, sier Christian.

– Hva er grunnen til at Casper er blant de 50 beste spillerne i verden?

– Han har store ambisjoner. Han ønsker å vinne en Grand Slam-tittel og å bli nummer én på verdensrankingen. Det er ikke et enkelt mål, og det er mange som vil det samme. Men han er fortsatt ung, og lærer av de beste, sier han, og sikter til samarbeidet med verdenstoer Rafael Nadal.

– Hva ligger til grunn for de gode resultatene?

– Målrettet og dedikert arbeid. Og et talent for tennis. Han har en meget god forehand, og blir stadig bedre på alle elementer i spillet.

Ujevn motstander

Fredag kveld spiller Casper Ruud kvartfinale i Argentina Open mot Dusan Lajovic. Serberen er ranket som nummer 23 i verden.

– Lajovic er en god spiller, men er litt mer ujevn enn andre. Han er veldig god på sitt beste. Dersom begge to spiller sin beste tennis, er nok Lajovic bedre enn Casper, sier nordmannens trener.

Likevel er det positivitet å spore hos Christian Ruud før kvartfinalen.

– Jeg likte det jeg så av Casper i forrige runde. Lajovic slet litt. Det er ingen enkel motstander, men det er det aldri i en kvartfinale i disse turneringene.

Sjekk denne!

Video - Se høydepunktene: Casper Ruud feide Roberto Carballes Baena av banen

03:28