Det melder Velonews torsdag.
Tom Dumoulin fikk problemer med forhjulet etter et uhell med franskmannen Romain Bardet, med i overkant av 5 km igjen til målgang opp Mûr de Bretagne. Han måtte stoppe en liten periode for å skifte forhjulet, noe som gjorde at han tapte tid i sammendraget.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
I forsøket på å ta igjen hovedfeltet lå Dumoulin en god stund bak lagets følgebil. Dette ble han senere straffet for av kommissærene etter målgang og fikk 20 sekunder ekstra i tidsstraff.
– Jeg hadde ødelagt forhjulet mitt. Jeg trengte å bytte det og jage til mål så fort som mulig, men det var veldig vanskelig. Det er mange vendinger på turen, og denne gangen var ikke flaks på vår side, sa Dumolin til Velonews.
Før etappen var Dumoulin en av de best plasserte sammenlagtrytterne. Etter at nederlenderen kom seg tilbake på sykkelen kom han 53 sekunder bak Dan Martin i mål. Pluss de ekstra 20 sekundene i straff ligger han nå ett minutt og 23 sekunder bak Greg Van Avermaet.
  • Tour de France fredag: Se etappen til Chartres klokken 12.00 på Eurosport Player og Eurosport 1.
Det var Alexander Kristoffs lagkompis Dan Martin som var sterkest på den sjette dagen i Tour de France og vant foran Pierre Latour og Alejandro Valverde.
Flere av sammenlagtkandidatene fikk problemer på tampen av etappen. Romain Bardet, fikk trøbbel med få kilometere igjen og var 31 sekunder bak Martin i mål. Også Chris Froome tapte fem sekunder til Nairo Quintana og Richie Porte, som kom inn i samme gruppe som Valverde.
Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20