• Tour de France fredag: Se etappen til Chartres klokken 12.00 på Eurosport Player og Eurosport 1
Stupbratte Mûr de Bretagne stod på menyen to ganger i finalen for rytterne på den sjette etappen. Mitchelton–Scott-rytteren Jack Bauer prøvde seg på et solobrudd het på tampen, men Team Sky kjørte hardt i avslutningen og kjørte inn Bauer.
Opp målgang til Mûr de Bretagne var Alexander Kristoffs lagkompis Dan Martin sterkest og vant etappen foran Pierre Latour og Alejandro Valverde. Hans andre etappeseier i Tour de France.
Tour de France
Ekspertens dom på nordmennenes Tour de France-innsats: Gir Kristoff toppkarakter
29/07/2018 KLOKKEN 18:26
– Det er en fantastisk følelse å vinne igjen. Jeg følte meg bra onsdag, men fikk ikke en god posisjon. Det gjorde at jeg fikk en god følelse for dagen i dag. Selvtilliten var bra og jeg var rolig i hele dag, sier Martin.
– Seieren var viktig. Det gjør Tour de France til en suksess allerede. Alt annet er en bonus nå, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen:

Her stikker Martin av med seieren

Trøbbel for sammenlagtkandidater

Flere av sammenlagtkandidatene fikk trøbbel på tampen av etappen. Helt krise ble det for Sunwebs Tom Dumoulin. Med i overkant av fem kilometer igjen punkterte nederlenderen og tapte tid i sammendraget. Hele 51 sekunder var Dumoulin bak Martin i mål og totalt er han ett minutt og 23 sekunder bak Greg Van Avermaet i den gule ledertrøyen.
– Et håpløst tidspunkt å punktere på, sa Eurosports ekspertkommentator Carl Fredrik Hagen.
Også det franske hjemmehåpet i sammendraget, Romain Bardet, fikk trøbbel med få kilometere igjen og var 31 sekunder bak Martin i mål. Også Chris Froome tapte fem sekunder til Nairo Quintana og Richie Porte, som kom inn i samme gruppe som Valverde. Froome er nå ett minutt og to sekunder bak Van Avermaet, og ni sekunder bak Porte.
Saken fortsetter under videoen:

Quick Step klinte til i sidevinden

Fem mann stakk i brudd på dagens etappe. Laurent Pichon (Fortuneo-Samsic), Damien Gaudin og Fabien Grellier (Direct Energie), Anthony Turgis (Cofidis) og Dion Smith (Wanty-Groupe Gobert) fikk godt over seks minutter ned til et hovedfelt som tok det relativt rolig.
Men rett før det gjenstod 100 kilometer skrudde Quick Step opp tempoet i fronten i sidevinden og sprengtet feltet. Sammenlagtkandidater som Jakob Fuglsang, Nairo Quintana, Dan Martin, Ilnur Zakarin, og Vincenzo Nibali havnet i gruppen bak hovedfeltet, men etter intens kjøring kom de seg opp igjen.
Verre var det for Amund Grøndahl Jansens lagkompis Primož Roglič som havnet i den tredje gruppen i splitten, men fikk kjørt seg opp igjen til hovedfeltet etter 25 kilometer. Etter råkjøret til Quick Step ble avstanden til bruddet redusert med flere minutter.
Bruddet stakk imidlertid av med de fem øverste poengsummene på den innlagte spurten, mens Alexander Kristoff viste seg frem og tok spurten i hovedfeltet foran Fernando Gaviria og Peter Sagan.
  • Tour de France fredag: Se etappen til Chartres klokken 12.00 på Eurosport Player og Eurosport 1

Lagkompisene bryter ut i latter etter Sagans svar

Tour de France
Se Kristoffs intervju etter etappeseieren
29/07/2018 KLOKKEN 17:29
Tour de France
Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff
29/07/2018 KLOKKEN 17:20