Tidligere i år ble det klart at Carl Fredrik Hagen skal sykle for profflaget Lotto Soudal fra neste sesong. Denne uken har han hatt sin første samling med laget på Mallorca og forteller til Eurosport.no at han stortrives.
– Det er en veldig fin gjeng og stort støtteapparat. Jeg føler meg veldig velkommen i laget. Det er veldig mye som skjer med trening, fotoshoots og sponsorer. Det går i ett, sier Hagen til Eurosport.no.
Nå når han har fått en smakebit på profflivet, merker han at det er litt forskjellig fra det han er vant til.
Sykling
Fremtiden til Boasson-Hagen avklart
21/10/2021 PÅ 13:57
– Man merker ganske stor forskjell fra det jeg har vært med på før. Det er mer profesjonelt i alle ledd og det er mye større. Men det er ikke noe jeg er skremt av, og tenker ikke at det er for mye, sier han.
– Hva er annerledes?
– For det første er det flere folk å forholde seg til. Mye fokus på småting, flere sykler, mer informasjon, coaching, mental-trener, det er rett og slett større.

– Utvikle meg best mulig

For den unge syklisten, som tidligere syklet for Team Joker Icopal, betyr det mye å få være en del av Lotto Soudal.
– Det er dette jeg har jobbet for siden jeg startet å satse. Det betyr at jeg får lov til å trene med verdens beste syklister og ha et støtteapparat rundt meg slik at jeg kan utvikle meg best mulig som syklist, sier han.
Det belgiske laget endte på 25 seiere denne sesongen og har flere kjente profiler på laget som blant annet Tim Wellens. André Greipel har også vært en del av Lotto Soudal.
– Det er veldig åpent mellom alle rytterne og lett å komme i kontakt med dem, forteller Hagen.
Tirsdag er siste dagen på samling. Hagen forteller hvordan de har trent denne uken.
– Det har vært mye rolig trening. Vi pleier å dele inn i grupper hver dag, og jeg har vært med i klatregruppen. Vi har også kjørt langturer, trent styrke, kjørt noen rolige turer og trent core hver dag. Så skal vi ha en lagtempo på søndag og langkjøring på mandag.

Tidlig sesongstart

Allerede i januar skal han sykle sitt første ritt med Lotto Soudal. Fra 15.-20. januar skal han være med i Tour Down Under i Australia, i tillegg til Cadel Road Race og to kriteriumsritt i Adelaide og Melbourne.
– Jeg starter i Australia, så drar ned dit 2. januar. Så det blir en tidlig sesongstart, sier han.
Første året er han tiltenkt en rolle som hjelperytter for laget.
– Jeg skal hjelpe til å vinne så mange løp som mulig. Jeg må lære meg masse i forhold til strukturen og jeg må nærme meg nivået gradvis. Har ikke noe ambisjoner om resultater første året, men å hjelpe laget.
– Har du fått noen indikasjoner på at det blir noen Grand Tours?
– Det er litt tidlig å si. Sannsynligheten for at jeg får debut er tilstedet, men det er ikke der fokuset er. Jeg må få trent bra. Det er absolutt en sjanse for det, men jeg kan ikke si noe sikkert.
Hvordan sesongen kommer til å bli for den nye proffsyklisten er ifølge han selv litt tidlig å si, men han vet hva som er den store drømmen.
– Det er jo tre uker i Frankrike om sommeren som er drømmen (Tour de France). Det er ikke realistisk å kjøre det neste år, for det krever en del mer erfaring, men om noen år så vil jeg jobbe for det, sier 26-åringen.
Sett denne?

Se sluttspurten opp Champs-Elysées: Her vinner Kristoff

Sykling
Stenberg invitert til banesyklingens Champions League
19/10/2021 PÅ 13:36
Sykling
Kvinnen bak Tour de France-massevelten slipper trolig fengsel
14/10/2021 PÅ 16:26