På oppløpet i Frankfurt pleier Alexander Kristoff å kjempe om seieren. Ingen syklist har vunnet WorldTour-rittet Eschborn-Frankfurt flere ganger enn nordmannen.
I både 2014, 2016, 2017 og 2018 gikk Kristoff til topps.
Sykling
Vil tone ned Grand Tour-fokuset: – Vi har hoppet over et par steg på veien
I GÅR KLOKKEN 07:58
I søndagens utgave av det tyske endagsrittet var han langt framme på oppløpet nok en gang. Men det ble ingen ny seier. På de siste meterne traff Jasper Philipsen best i spurten og vant suverent foran John Degenkolb.
Like bak var Kristoff og kastet hjulet over målstreken som tredjemann. Et godt resultat, men ikke helt fornøyd.
– Jeg følte meg ganske bra underveis. Men det ble ikke helt som planlagt i spurten. Opptrekkeren var litt sliten så han startet aldri noe opptrekk, sier Kristoff til Discovery.
Kristoffer Halvorsen vant den tredje etappen av Slovakia Rundt lørdag. Se innspurten her – saken fortsetter under videoen.

Tour de Slovaquie : Stage 3 : Finish Hallvorsen

Ble sperret

Portugisiske Rui Oliveira var mannen foran Kristoff, men unggutten var helt tom.
– Så det var litt dumt for jeg ville egentlig starte litt tidligere, så jeg ble litt sperret. Det var ikke helt optimalt der. Jeg tror kanskje ikke jeg hadde vunnet uansett, men jeg hadde vært nærmere seieren, forklarer UAE Team Emirates-kapteinen.
– Nå ble det et stykke opp til Jasper og klarte akkurat å ta tredjeplassen. Jeg tror jeg hadde vært nærmere å kjempe om førsteplassen om jeg hadde fått det slik jeg ønsket det. Men det er ikke alltid det er så lett på et oppløp. Men sånn er det jo.
Uno-X Pro Cycling Team syklet sitt fjerde WorldTour-ritt i søndagens Eschborn-Frankfurt. De var aktive underveis, men nådde ikke helt opp mot de aller beste på oppløpet. Anders Skaarseth var bestemann med 11. plass.

Viste lovende kjørestyrke

I rundløypene rundt Frankfurt var rytterne gjennom godt over 2000 høydemeter på 187 kilometer med sykling. Alexander Kristoff satt stort sett alltid bra med, også i den fryktede Mammolshain-klatringen som er over 20 prosent på sitt bratteste. Drøyt to kilometer lang er hele bakken med nesten åtte prosent i snitt.
Bakken ble klatret fire ganger. Kristoff merker at kjørestyrken er på et solid nivå en uke før VM i Belgia.
– Ja, den kommer seg. Jeg følte egentlig at jeg satt greit med i bakkene. Andre gangen sprakk det veldig opp og da var jeg ikke helt med på notene. Men de siste gangene satt jeg veldig greit med og hadde god kontroll.
– Det var i hvert fall deilig å se at det svarte såpass fint. Bakkene i dag er jo lengre enn de vi skal kjøre i VM. Så sånn sett så var det veldig godt.
– Du viser solide takter for tiden. Føler du VM-formen i rute?
– Jeg føler kroppen har respondert bra i det siste. Jeg satt bra med i Arctic Race of Norway og Tour of Norway og i Tyskland og for så vidt. Jeg føler at formen er bra og at den skal bli enda litt bedre til VM. Jeg må nok ha en topp, topp dag for å kjempe om et godt resultat. Men helt umulig er det ikke.

Alltid i toppen i VM

Neste søndag er Alexander Kristoff Norges kaptein i VM i Belgia. Som senior blir det Kristoffs syvende deltakelse. Og akkurat som i Frankfurt-rittet, så pleier Kristoff å være høyt oppe i VM.
Etter deubten i Australia i 2010, der Kristoff var hjelperytter for Thor Hushovd som endte som verdensmester den dagen, har Kristoff vært blant de åtte beste de fem siste deltakelsene.
Nærmest gull var han på hjemmebane i Bergen 2017, men det endte i sølv bak Peter Sagan.
I Leuven i Belgia venter en nesten 27 mil lang løype i kupert terreng med flere brosteinsbakker.
– Jeg tror det er muligheter til å være med å kjempe i toppen. Jeg må ha en god dag og det må gå i en bane som passer meg. Men det er ikke umulig, konstaterer Kristoff.
– Jeg har jo kjørt i Leuven og sånt før og det er ofte det kan ende i spurt. Det kjøres hardt og feltet er på en strek, men det blir ofte en gruppe til mål. Jeg håper jo det blir noe liknende i VM i år.
34-åringen er allerede på bilturen mot Belgia sammen med Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm som også syklet i Frankfurt. Om syv dager skal han jakte VM-gull nok en gang.
Sykling
Norsk sykkelprofil bytter lag: – Har mye ugjort i sykkelsirkuset
04/11/2022 KLOKKEN 09:31
Sykling
Eksistensen til norsk sykkellag reddet – ny sponsor på plass
03/11/2022 KLOKKEN 13:10