• Se søndagens etappe av Slovakia Rundt på discovery+
Skulder mot skulder med Peter Sagan kastet Kristoffer Halvorsen sykkelen først over målstreken på den tredje etappen i Slovakia Rundt. Hans første seier siden avslutningsetappen av Tour of Norway våren 2019. På tide, mener kristiansanderen.
– Det føles godt. Det har vært en stund siden sist, selv om jeg har vært nære mange ganger i år. Det var vel på tide, sier Halvorsen til Discovery.
Sykling
Tidligere sykkelstjerne drept i ulykke
30/11/2022 KLOKKEN 15:19
For han har fem topp tre plasseringer så langt i år, men har ikke klart å nå helt til topps. Lørdag ble han plassert i en god posisjon av sisteopptrekker Daniel Hoelgaard, og da var det bare å gi flat pedal over målstreken.
Men reisen til den seieren har vært lenger enn bare det siste året. For da Norge stengte ned i fjor vår fikk Halvorsens motivasjon seg en real knekk. Den daværende EF Education NIPPO-rytteren fant ikke motivasjon til å trene, og ble satt flere måneder tilbake.
– Det var et tøft år, vedkjenner 25-åringen.
Kontrakten med det amerikanske World Tour-laget ble terminert, og Halvorsen gikk ned et nivå til UNO-X Pro Team.
– Etter at jeg startet å trene igjen, og kom til Uno-X har ting falt på plass, og det har vært bra helt siden den gang, sier Halvorsen.
LES OGSÅ: Klassikerhåp blomstrer i UNO-X

Lagt til rette for suksess

Han forteller at han er takknemlig for at han har fått sjansen i det norske laget som er på nivå to i sykkelsporten, og nylig signerte 25-åringen en kontrakt som holder han der i to nye år. Før årets sesong signerte både han og Rasmus Tiller for laget. Sistnevnte kom inn etter noen tunge år i Team Qhuebeka NextHash, men har blomstret i nye farger. Halvorsen mener det er gode kår for å lykkes i Uno-X.
– Det er veldig gode rammer her, og man får lov til å gjøre det man selv tror er best. Det å ha trygge rammer har mye å si. Alle har visst hva som bor i oss (Tiller og han selv, journ.anm), og så handler det om å få det ut i løp. Rasmus og jeg kom hit til årets sesong, og da tror jeg vi har bidratt litt i hvordan vi som lag skal vinne løp, og ikke bare kjøre bra, mener spurteren.
Han tror vi kan forvente flere gode år med Uno-X i fremtiden, og mener at det bare skulle mangle at han innkasserer en seier for laget.
– Selskapet Uno-X satser veldig på laget, og det er de som gjør dette mulig. Når de legger så mye i potten, er det viktig at vi betaler litt tilbake, sier Halvorsen.
Søndag venter nok en etappe i Slovakia hvor Halvorsen har muligheter for å vinne. Får han samme hjelp fra laget tror han på ny topplassering.
– Det er bare å prøve igjen i morgen. I dag fikk jeg helt fantastisk hjelp fra laget. Alt fra Daniel (Hoelgaard) og Julius (Johansen) i selve opptrekket, men også resten av laget gjennom dagen, sier Halvorsen før han nevner alle rytterne som er med til Slovakia.
For ordens skyld så stiller Uno-X med Halvorsen, Hoelgaard, Johansen, Kristian Kulset, Idar Andersen, Frederik Rodenberg og Jonas Abrahamsen.
Tour de France
Tour de France bryter med 119 år lang tradisjon
30/11/2022 KLOKKEN 12:06
Arctic Race of Norway
Neste års Arctic Race-løype er klar – avsluttes på Nordkapp
30/11/2022 KLOKKEN 11:07