Populære sporter
All sport
Vis alt

Sammenlagtskanonene testet hverandre da Carapaz kjørte seg inn i rosa trøye

Joakim Opphus

Oppdatert 21/05/2022 klokken 17:26 GMT+2

Det ble en dag for sammenlagtsrytterne på den 14. etappen av årets Giro d'Italia.

Se høydepunkter fra en heseblesende 14. etappe

Saken oppdateres!
Simon Yates kunne til slutt juble for seier på den tøffe 14. etappen av årets Giro d'Italia. Samtidig fikk rittet en ny sammenlagtsleder. Ineos Grenadears-rytter Richard Carapaz kjørte seg inn i den rosa trøya etter et angrep 28 kilometer før mål.
Carapaz leder rittet sju sekunder foran Jai Hindley og 30 sekunder foran portugisiske Joao Almeida.
Juan Pedro Lòpez - som har hatt den rosa trøya siden den fjerde etappen til vulkanen Etna - fikk det tøft da Carapaz angrep og tapte over fire minutter på etappen.
Norske Tobias Foss tok det rolig på etappen for å samle krefter til resten av giroen. Hvor målet er å vinne en etappeseier.

Carapaz-angrep

Etappe 14 i årets Giro d’Italia ble den første dagen hvor sammenlagtrytterne i årets ritt virkelig begynte å teste hverandre.
Ineos Grenadiers kapteins Richard Carapaz åpnet ballet da han angrep fra favorittgruppa 28 kilometer før mål opp stigningen Superga (Bric del Duca).
Da falt også sammenlagtleder Juan Pedro Lòpez av og det ble ganske tydelig at den rosa trøye ville ryke for spanjolen på dagens etappe.
Ecuadorianske Carapaz skaffet seg en luke på drøye halvminuttet til forfølgergruppa før rytterne skulle opp dagens nest siste stigning, Colle della Maddalena.
Men i det forfølgergruppa kjørte inn i bakken kom det et angrep fra den italienske veteranen Vincenzo Nibali. Han fikk med seg australieren Jai Hindley, som tok opp jakten på Carapaz.
Og duoen plukket raskt sekunder på Ineos-rytteren.
Etterhvert stakk også Hindley fra Nibali og tok opp jakten alene, og det tok i mange minuttene før Hindley var opp i ryggen på Carapaz.
Men i utforkjøringen kom både Nibali og Simon Yates opp til tetduoen.

Yates slo tilbake

Kvartetten kom samlet inn til dagens siste bakke Parco del Nobile, fire kilometer før mål. Bakken er ikke kategorisert, men hadde likevel en stigningsprosent på åtte prosent.
Det skulle også deles ut èn, to og tre bonussekunder på toppen av bakken.
Både Nibali og Yates prøvde seg opp bakken, og det var briten som skulle få den avgjørende luken ettersom de andre tre satt å så på hverandre.
Han fikk raskt 20 sekunder over toppen og i utforkjøringen.
Utforkjøringen gikk strake veien inn til mål i Torino, som betydde at det var bare et uhell som kunne hindre britiske Simon Yates å ta sin andre etappeseier i årets Giro, og sin sjette totalt.
Yates vant også tempoetappen i Budapest på etappe nummer to.
Da var det mange som hadde Yates som den store favoritten til å vinne giroen sammenlagt, men et skadet kne sørget for at han tapte over elleve minutter i sammendraget på den niende etappen til Blockhaus.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame