Foss er fortsatt nummer ni i sammendraget, 12.59 minutter bak teten. Beholder han den plasseringen etter den siste etappen søndag, skriver han norsk sykkelhistorie. Aldri før han en nordmann avsluttet Giro d'Italia bedre enn nummer ti, slik Dag Erik Pedersen gjorde i 1984.
På den 20. etappen av årets Giro d'Italia var det ingen som kunne hindre italienske Damiano Caruso i å vinne på hjemmebane, men en sterk 2.-plass til Bernal kan ha sikret colombianeren sammenlagtseieren.
Giro d'Italia
Yates-seier i Alpene – Foss imponerte igjen
28/05/2021 PÅ 15:07
Da det gjensto fire kilometer var Caruso og Romain Bardet i føringen, men Daniel Martínez, Simon Yates og sammenlagtleder Bernal lå i gruppen bak og jaktet tetduoen.
Caruso rykket fra franskmannen, og det tok ikke lang tid før også Bernal la Bardet bak seg.
Bernal endte 24 sekunder bak italieneren og ligger med det hele 1.59 minutter foran ham sammenlagt. Caruso på sin side kan ha sikret seg 2.-plassen, med 1.24 minutter ned til tredjeplasserte Simon Yates.
Yates klarte ikke å følge opp suksessen fra forrige etappe og endte som nummer seks lørdag. Det hele skal avgjøres på søndagens avsluttende tempoetappe med målgang i Milano.
(©NTB)
Giro d'Italia
Tre dager unna Grand Tour-bragd: – En ny dimensjon for norsk sykkelsport
28/05/2021 PÅ 09:40
Giro d'Italia
Bettiol med råsterk etappeseier i Giro d'Italia – rolig dag for Foss
27/05/2021 PÅ 15:29