Populære sporter
All sport
Vis alt

Bettiol med råsterk etappeseier i Giro d'Italia – rolig dag for Foss

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 27/05/2021 klokken 17:33 GMT+2

Alberto Bettiol tok sin første etappeseier i Giro d'Italia da han kom alene til mål i Stradella. Det ble en rolig dag for Tobias Foss og sammenlagtkanonene.

Alberto Bettiol

Foto: Getty Images

Bettiol var del av et brudd på 23 mann. Etter en beinhard avslutning med støtforsøk i bruddet, fikk italieneren sykle alene i tet de siste kilometerne på den 18. etappen.
Han har tidligere vunnet Flandern Rundt.
– Jeg ville virkelig ha denne. Jeg har bommet på et par muligheter tidligere, så jeg trengte dette, sa Bettiol.
– Det er vanskelig å komme seg i brudd i uke tre, men jeg vet at jeg kan gjøre det bra når beina mine er bedre enn hellet mitt, sa italieneren.

Brudd fikk gå

Da han kom i mål torsdag, hadde han hovedfeltet 20 minutter bak seg. Til slutt rullet hovedfeltet i mål 23 minutter etter etappevinneren.
Bettiol jobbet godt underveis i 23-mannsbruddet, og var sterkest til slutt. Simone Consonni tok andreplassen foran Nicolas Roche 17 sekunder bak Bettiol.
Etter flere forsøk på å etablere et brudd, lykkes det Bettiol og en stor gruppe ryttere å komme seg løs fra hovedfeltet med rundt 200 kilometer igjen av etappen.
Hele 23 ryttere satt i det bruddet, som raskt opparbeidet seg en solid ledelse ned til feltet på over ti minutter. Det ble en rolig dag i hovedfeltet da de ga opp å hente inn bruddet.

Tøffe dager i vente for Foss

Norske Tobias Foss er på niendeplass sammenlagt, og han lå sammen med de andre kanonene i hovedfeltet.
Der var det så rolig at sammenlagtleder Egan Bernal slapp seg ned til lagbilen nede i bilkøen for å prate og le litt.
Det blir langt mer krevende for Foss og de andre favorittene de neste dagene, når rittet skal avgjøres. Det skjer med fjelletapper fredag og lørdag, og en avsluttende tempo søndag.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame