Populære sporter
All sport
Vis alt

Ferron seiret i Dauphine – rytter ble kastet ut etter slag

Eurosport
AvEurosport

Publisert 10/06/2022 klokken 17:34 GMT+2

Valentin Ferron tok sin største seier da han vant sjette etappe av Critérium du Dauphiné. Juan Sebastián Molano er ferdig etter å ha slått til en konkurrent.

Valentin Ferron

Foto: Getty Images

Ferron hadde sittet i brudd store deler av dagen. Bruddet var på seks ryttere. Total Energies-rytteren stakk av gårde med én kilometer igjen og holdt helt inn. Landsmennene Pierre Rolland og Warren Barguil kom på plassene bak.
Edvald Boasson Hagen kom i mål 32 sekunder bak lagkamerat Ferron på 8.-plass. Nordmannen var nummer fire på torsdagens etappe.
Med cirka ti kilometer igjen viste TV-bildene at colombianske Molano (UAE) var ved siden av Hugo Page med grønn trøye og sender av gårde et slag mot hjelmen hans.
Etter målgang ble det klart at han går glipp av de to siste etappene.
– I avslutningen var det raskt og intenst, og i kampens hete gjorde jeg en farlig feil. Jeg har lyst til å si unnskyld til Hugo Page og alle de andre rytterne for hva som skjedde. Jeg forstår hvorfor jeg ble diskvalifisert, og jeg kan bare si at jeg angrer og vil lære av dette, sier Molano i en uttalelse fra laget , gjengitt av TV 2.
Belgiske Wout Van Aert leder rittet sammenlagt. To etapper gjenstår.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame