Populære sporter
All sport
Vis alt

Stjernesyklist med kjempetabbe – tapte på målstreken

Joakim Opphus

Publisert 07/06/2022 klokken 16:58 GMT+2

Franske David Gaudu var sterkest av alle på oppløpet og vant den tredje etappen av sykkelrittet Critérium du Dauphiné tirsdag. Men det så lenge ut til at belgiske Wout van Aert skulle stikke av med seieren.

Her innser stjernesyklisten tabben: – Den er så vond

Tobias Halland Johannessen lå godt an i avslutningen, og med tre kilometer igjen var han godt plassert i kampen om sin og Uno-X-lagets første etappeseier i et verdenstour-ritt. Til slutt endte den lovende nordmannen på 11.-plass.
På oppløpet var belgiske Wout Van Aert fremst med få meter igjen, men han løftet armene da Gaudu gjorde innslaget over målstreken. Dermed ble det fransk jubel.
Se avslutningen av etappen i videovinduet i topen av saken!
Danske Jonas Gregaard fra Uno-X ble med i et tidlig tremannsbrudd, men de ble hentet igjen med fem kilometer igjen. Da hadde imidlertid dansken gjort en stor jobb i fronten hele dagen.
Uno-X-laget var mandag nær sin første triumf på verdenstournivå, men etter en dag i brudd ble Anders Skaarseth slått på målstreken. Tirsdag prøvde de seg igjen i brudd, denne gang med danske Gregaard.
Edvald Boasson Hagen jobbet tirsdag godt for TotalEnergie og sammenlagtleder Alexis Vuillermoz, men franskmannen falt langt bak i hovedfeltet etter hvert på den kuperte etappen. Han mistet ledelsen, og Van Aert har nå styringen på den gule ledertrøya.
Onsdag skal feltet gjennom en individuell tempo på 31 kilometer. Den går fra Montbrison til La Batie d'Urfé.
(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame