Populære sporter
All sport
Vis alt

Champions League skal avgjøres: – 3. plass er som en seier

Theis Magelssen

Oppdatert 02/12/2022 klokken 14:41 GMT+1

Anita Yvonne Stenberg må klatre to plasser for å nå målsetningen.

Anita Yvonne Stenberg her noen øyeblikk før hun ble europamester.

Foto: Getty Images

Tre av fem runder i Champions League-sesongen 2022 er fullført. De to gjenværende rundene sykles på fredag og lørdag, begge to finner sted i Lee Valley VeloPark-velodromen i London.
Anita Yvonne Stenberg er med som eneste norske syklist. Drammenseren ligger på 5. plass før de to siste rundene.
Et stort gap er det opp til ledende Jennifer Valente og britiske Katie Archibald som jager ett poeng bak amerikaneren, men kampen om 3. plass lever i beste velgående.
Stenberg har fem poeng opp til 3. plassen i kvinnenes utholdenhetskonkurranse.
– 3.plass er jo som en seier egentlig. Det vil være som en seier for meg i hvert fall, og en god avslutning på året 2022, sier Stenberg til Discovery før rittseriens fjerde runde.

Må unngå blemmer

Champions League-poengsystemet gir 20 poeng for seier og så poeng til de 15 beste i hver øvelse.
Jevne prestasjoner blant de 4-5 i hvert ritt kan fort være nøkkelen til 3. plass sammenlagt for Stenberg.
Spesielt i eliminasjonsrittet kan en tidlig eliminasjon være kritisk. Eliminasjonsrittet i andre runde i Berlin var et slikt øyeblikk for Stenberg. Der fikk hun kun ett poeng.
Det må hun unngå i London.
– Planen blir jo å følge opplegget som på Mallorca, og i prinsippet som i Paris. Jeg må bare sørge for å komme meg frem i front igjen dersom jeg spurter bak en gang eller to, og ikke bli der.

To på rappen

Siste helgen i Champions League skiller seg ut med to runder på to dager. De fysiske kravene blir høyere, men Stenberg tror ikke det blir avgjørende.
– Jeg tror ikke det gjør den helt store forskjellen. De i toppen er nok klare begge dager uansett, men det kan jo komme en overraskelse eller to fra de som er lengre ned på lista, som vil satse fullt på én av de fire øvelsene.
Stenberg skal ut i eliminasjonsritt og scratcritt både på fredag og på lørdag kveld.

Jevnt i alle klasser

Ett poeng skiller de to beste i kvinnenes utholdenhetskonkurranse, men Katie Archibald virker å være favoritt inn mot den britiske helgen på hjemmebane.
Et arbeidsuhell i det første eliminasjonsrittet har hjemsøkt henne siden og sørget for Valente i ledelsen. Men amerikaneren har blitt slått av Archibald i alle de andre rittene.
I de andre klassene har det vært mer drakamp mellom flere aktører. Mathilde Gros er dog favoritt i kvinnenes sprint etter at hun kapret ledertrøya på hjemmebane i Frankrike da hun fikk til både sprint og keirin.
Klarer hun det i London er sprintverdensmesteren vrien å slå.
I herrenes sprintklasse har Matthew Richardson og Harrie Lavreysen vunnet like mange ganger og kun to poeng skiller før de siste to rundene. Den dominante Lavreysen må dog sies å være favoritt.
Herrenes utholdenhetskonkurranse er kanskje den mest åpne før de siste to rundene. Kun Oliver Wood har vunnet to ganger, men briten har svake prestasjoner i mange av rittene og er bare nummer fem.
Sveitsiske Claudio Imhof leder uten å ha vunnet en eneste gang.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame