Populære sporter
All sport
Vis alt

Verdensmesteren hentet i ambulanse etter krasj – mulig VM-trippel i fare

Joakim Opphus

Oppdatert 31/08/2022 klokken 20:15 GMT+2

Julian Alaphilippe (30) veltet i en sving og måtte bryte årets Vuelta a España. Den franske sykkelstjernen ble kjørt til sykehus for nærmere undersøkelser.

Julian Alaphilippe

Foto: Getty Images

Den regjerende verdensmesteren gikk i asfalten med litt over seks mil igjen av den 11. etappen. Sittende på bakken fikk Alaphilippe raskt tilsyn.
Han pekte på skulderen og holdt høyrearmen helt stille. Deretter fikk han armen viklet inn i en slynge og ble senere fraktet vekk i en ambulanse.
Quick-Step-laget opplyser på Twitter at Alaphilippe får en mer grundig sjekk på et sykehus i nærheten.
Uhellet kan sette en stopper for den franske verdensmesterens mulighet til å gå for tre strake regnbue-trøyer. 25. september går landeveisrittet i VM i Wollongong, Australia av stabelen. Det kan nå ryke for Alaphilippe etter en ny velt i en allerede skadepreget sesong.
Kaden Groves (Team BikeExchange - Jayco) fra Australia vant etappen som ble avgjort i en spurt. Han vant foran Danny van Poppel (BORA - hansgrohe) og Tim Merlier (Alpecin-Deceuninck).

Oppdatering

Senere onsdag kveld kom Quick-Step med en oppdatering på Alaphilippe.
«Etter undersøkelser på sykehuset har det kommet frem at Julian Alaphilippe pådro seg en skulder ut av ledd, men røntgenbildene viser at det var ingen brudd», står det i pressemeldingen til laget.
Laget sier videre at syklisten vil reise til Belgia torsdag for ytterligere undersøkelser. En returdato har foreløpig ikke blitt satt.
Uhellet kom samme dag som sykkelprofilene Simon Yates og Pavel Sivakov måtte trekke seg fra årets Vuelta på grunn av koronasmitte.
Årets siste Grand Tour-ritt varer fram til 11. september. Der virker det belgiske supertalentet Remco Evenepoel og kontrollere inn til en overlegen seier sammenlagt. Han leder med 2:41 på andremann Primož Roglič.
(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame