Populære sporter
All sport
Vis alt

Stortalentet Evenepoel med jerngrep på den røde trøya etter ny triumf i Vueltaen

Eurosport
AvEurosport

Publisert 08/09/2022 klokken 17:51 GMT+2

Remco Evenepoel var sterkest på den tøffe 18. etappen av årets Vuelta a España. For danske Mads Pedersen kan kun uhell spolere seieren i poengkonkurransen.

Remco Evenepoel

Foto: Getty Images

Belgieren i den røde ledertrøya hadde mest saft igjen i beina i den avsluttende førstekategoristigningen og tråkket først over målstreken.
– Dette er en ny milepæl i karrieren min, og det betyr mye å vinne en fjelletappe. Kanskje den mest perfekte dagen i hele min karriere, sa Evenepoel i et intervju vist på TV 2.
Quick-Step-rytteren økte sammenlagtledelsen til to minutter og sju sekunder ned til spanske Enric Mas, som ble andremann på etappen. Nå er den 22 år gamle belgieren kun tre dager unna å vinne rittet.
– Vi beholdt roen da vi ble angrepet, og vi var egentlig aldri truet, fortsatte han.
Den nederlandske veteranen Robert Gesink holdt på å stikke av med en overraskende etappeseier, men 36-åringen ble hentet inn av Evenepoel og Mas like før mål.

Et stykke bak for Hagen

Carl Fredrik Hagen tråkket i mål til 31.-plass, snaue seks minutter bak vinneren. Nordmannen var involvert i en stygg velt for to uker siden, men 30-åringen maktet heldigvis å fortsette rittet.
Den 192 kilometer lange kraftanstrengelsen fra Trujillo til Alto de Piornal bød på tre kategoriserte stigninger. Avslutningsfjellet ble besteget to ganger i løpet av etappen.
Et gigantisk brudd på over 40 ryttere tråkket seg tidlig løs fra hovedfeltet, og det oppsto flere splitter etter hvert som motbakkekilometerne ble tilbakelagt.

Dansk trøyesuksess og australsk skuffelse

Mads Pedersen trygget torsdag seieren i kampen om den grøye poengtrøyen, så lenge han fullfører rittet. 26-åringen slo til med etappeseier i Tour de France i sommer, og den danske verdensmesteren fra 2019 har allerede vunnet to etapper i årets utgave av Vuelta a España.
Innehaveren av klatretrøyen, Jay Vine, måtte derimot bryte rittet etter en stygg velt. Australieren vant den 6. og den 8. etappen av årets ritt, og 26-åringen styrte mot en klar seier i klatrekonkurransen.
Det spanske Grand Tour-rittet avsluttes i Madrid førstkommende søndag.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame