Populære sporter
All sport
Vis alt

Kristoff med sin første Uno-X-seier: – Kongen er tilbake

Joakim Opphus

Oppdatert 15/02/2023 klokken 18:44 GMT+1

Alexander Kristoff vant den første etappen i Volta ao Algarve og tok sin første triumf som Uno-X-rytter.

Hyllet laget etter triumfen: – Servert på et sølvfat

  • Følg Volta ao Algarve med Tobias Foss, Uno-X og flere andre nordmenn på discovery+, Eurosport Norge og Eurosport.no
Et fantastisk opptrekk av Søren Wærenskjold satte Alexander Kristoff i en perfekt posisjon på oppløpet i Lagos, og med drøye 100 meter igjen satte Kristoff inn kjempekreftene og spurtet inn til sin aller første seier som Uno-X-syklist.
– Det er en god følelse å få en tidlig seier. Vi har vunnet med Søren allerede i Saudi-Arabia. Nå var det min tur i Algarve. Min første seier i Portugal og min første i Uno-X-trøya, så det var deilig, forteller Kristoff til Discovery etter seieren.
– Man kan senke skuldrene litt. Man må levere når man er spurter og når jeg blir levert i den posisjonen. Jeg klarte ikke det i Almeria, så da var det deilig å holde inn til linja i dag.
35-åringen takket også sine lagkamerater som la ned en enorm laginnstats på etappen.
– Laget gjorde en god jobb i dag, med Resell og Skaarseth opp den siste bakken og Søren på den siste kilometeren. Han leverte meg med 100 meter igjen og ble nummer tre selv så i dag ble jeg servert (seieren) på et sølvfat. Kunne ikke fått et bedre opptrekk og måtte nesten vinne.
Se hele intervjuet med Kristoff i toppen av saken.
Jordi Meuus fra Belgia kom kjapt på slutten og snøt nesten Kristoff for seieren, men nordmannen passerte mål et halvt hjul foran belgieren.
– Kongen er tilbake, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen da Kristoff krysset målstreken først.
Se spurten i videoen under.
picture

Se Kristoffs første Uno-X-triumf: – Jakten på 100 proffseire starter nå

Monsteropptrekk

Søren Wærenskjold tok også en imponerende 3. plass etter det fantastisk opptrekket.
– Jeg viste at jeg måtte være topp seks-sju ut av rundkjøringen og jeg prøvde å bare gi Kristoff best mulig opptrekk og vi utførte det perfekt, sa Wærenskjold til Discovery etter etappen.
– Jeg var redd for at vi skulle bli sperret inne, men så fant jeg åpningen og fikk litt hjelp i dragsuget til de foran.
Etter den strålende opptrekksjobben skjønte mandalitten at også var muligheter for en god plassering selv.
– Jeg var i ferd med å stoppe opp, men jeg så at det var mulighet for en topp tre-plassering så jeg spurtet helt til mål.
Se intervjuet med Wærenskjold i videoen under.
picture

Avslører setetrøbbel: – Heldigvis ble den ikke ødelagt tidligere

Hevet seg

Uno-X satt langt fremme i feltet og preget virkelig avslutningen av etappen. Discoverys sykkelekspert Henrik Evensen lot seg imponere over den norske laget.
– Deilig for Kristoff og Uno-X å starte sesongen såpass sterkt, og ikke minst å se at laget og opptrekket fungerer såpass godt så tidlig! Virker som flere av gutta har hevet seg nok et hakk. Det begynner å bli trøkk i det klassikerlaget, sier Evensen etter den norske jubeldagen i Portugal.
Seieren var Kristoff 87. seier som proffsyklist og som nevnt den første i gult og rødt. Han slo blant annet spuerspurter Fabio Jakobsen i Portugal. Nederlenderen endte på en fjerdeplass også bak Wærenskjold.
– Han trengte litt bank de første rittene i år, Kristoff, men her i motvinden i Lagos så slår han Fabio Jakobsen. Han er ikke i nærheten, sa en imponert Magelssen.
Volta ao Algarve fortsetter torsdag. Da er det klatrernes tur når etappen avsluttes opp Alto da Fóia. Der har Tobias Foss noe uoppgjort etter fjorårets utgave.
Uno-X har også forhåpninger med sine sammendragshåp; Tobias Halland Johannessen og Anthon Charmig. Odd Christian Eiking har nok også ambisjoner om et sterk resultat på torsdagens etappe.
  • Etappen starter 15:30 på discovery+ og Eurosport Norge
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame