Populære sporter
All sport
Vis alt

Foss klatret til en fjerdeplass sammenlagt: – Må være på ditt aller beste

Joakim Opphus

Oppdatert 19/02/2023 klokken 18:10 GMT+1

Det ble en intens kamp om sammenlagtseieren i Volta ao Algarve mellom to lagkamerater. Norske Tobias Foss kjørte med regnbuetrøya som regjernede verdensmester på tempo, men nordmannen klarte ikke å kjempe seg inn i kampen om sammenlagtsseieren.

Blandet følelse etter første løp for året i VM-trøya: – Helt okei

Tobias Foss lå på en niendeplass i sammendraget, 20 sekunder bak ledende Tom Pidcock før dagens avsluttende tempoetappe i Volta ao Algarve.
Den regjerende tempoverdensmesteren hadde forhåpninger om på klatre på sammenlagtslista på søndagens tempo, men samtidig måtte han holde store tempohester som Filippo Ganna (samme tid som Foss før dagens tempo) og Stefan Küng (23 sekunder bak Foss) bak seg.
Foss leverte en godkjent tempo i Lagoa, men han klarte ikke å holde følge med nevnte Küng og Ganna på etappen.
Foss ble nummer fem på avslutningstempoen, men han klatret likevel fem plasseringer i sammendraget og endte til slutt som nummer fire totalt.
– Det var ikke den beste tempoen og ikke den verste tempoen. Det var helt okei med tanke på at de var den første tempoen og rittet i år. Så jeg må bare gi jeg meg selv litt mer tid, sier Foss til Discovery.
– Hvis du ønsker å holder følge med Küng og de andre gode gutta på tempo, så må du være på ditt aller beste, eller jeg trenger hvertfall det. Jeg prøvde mitt beste og det gikk som det gikk.

– Sur fjerdeplass

Foss var 28 sekunder bak Küng som vant etappen, men Vingrom-rytteren holdt sveitseren unna i sammendraget med fire sekunder.
Ganna ble nummer tre på etappen og passerte med det nordmannen i sammendraget, mens både Daniel Martinez og belgiske Ilan van Wilder klarte og holde unna fra tempoverdensmesteren fra Norge.
– Det blir en sur fjerdeplass. Han manglet ganske mye på å ta seieren i dag, konstaterte Discoverys kommentator Theis Magelssen.
Franske Rémi Cavagna ble nummer to på etappen, men var for langt bak i sammendraget til å true Foss. Ledende Pidcock fikk det ikke til å stemme og endte på en 18. plass på tempoen og falt ned til en 7. plass sammenlagt.

Snytt av lagkamerat

Men Ganna klarte ikke å klatre nok til å vinne rittet sammenlagt. Hans lagkamerat i INEOS Grenadiers, Daniel Martinez, kjørte inn til en meget overrakende fjerdeplass på dagens tempo og holdt unna i fra italieneren i sammendraget og stakk av med sammenlagtsseieren til slutt kun to sekunder foran Ganna.
Belgiske Ilan van Wilder havnet 20 sekunder bak Foss på etappen, men det holdt akkurat til å holde unna for Foss i kampen om tredjeplassen sammenlagt. Foss var sju sekunder bak belgieren til slutt.
– Det er litt ergelig at han er så nærme podiet. Det var ikke mange prosent han manglet på tempoen for å ta den tredjeplassen til slutt, sa Magelssen.
Foss forbedrer uansett sin sjetteplass fra fjorårets utgave av rittet.
Anthon Charmig ble beste Uno-X-rytter i Portugal. Han endte på en 15. plass sammenlagt 1:50 bak Martinez.

Boasson Hagen yppet seg

I etapperittet Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol ble det spansk seier på siste etappen. Omar Fraile fra INEOS Grenadiers vant etappen.
Edvald Boasson Hagen prøvde seg på den lille stigningen opp til mål i Alhaurín de la Torre, men rudsbygdingen stivnet ordentlig på de siste 200 meterne og endte som nummer sju til slutt på etappen.
Tadej Pogacar vant rittet sammenlagt etter å ha vunnet tre av det fem etappene.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame